Dumitru Mihalescul (PNL) – Prea multe investiții realizate din bani publici sunt fie inutile, fie stau închise din incompetență sau din cauza unor interese obscure

Deputatul PNL, Dumitru Mihalescul, consideră că neîncrederea românilor în autoritățile statului român provine, în primul rând, din modul în care unii înțeleg să risipească resursele publice, pentru investiții de care cetățenii ori nu beneficiază, ori nu pot să se bucure pentru că acestea nu ajută nimănui:

”Cu siguranță cea mai mare nemulțumire a românilor este cea legată de modul în care sunt cheltuiți banii luați din buzunarul lor, prin impozite și taxe. Din salariul românului i se iau impozite și contribuții, când merge la magazin plătește TVA, când cumpără benzină plătește accize și dacă are o casă, un teren sau o mașină, plătește și impozite și taxe locale. Taxele și impozitele sunt peste tot în viața românilor, iar aceștia nu văd aproape nimic concret construit din banii plătiți de ei. Uneori, când se construiește câte ceva se fac lucrări de mântuială, care nu rezistă nici măcar până la primăvara următoare. Alteori, întâi se taie și mai apoi se măsoară, adică se fac construcții perfect inutile, care nu servesc nimănui. Acolo unde chiar este absolută nevoie să se facă investiții, o școală, un spital, oamenii așteaptă și de 30 de ani să vină minunea, iar primarul sau Guvernul să le afle problemele.

Sunt și situații cu totul inexplicabile, unde putem să bănuim că investițiile făcute din banii oamenilor nu sunt puse la dispoziția acestora, fie din incompetență, fie din complicități sau din cauza unor interese obscure. O astfel de situație o întâlnim chiar în centrul Municipiul Rădăuți, unde s-au cheltuit bani mulți pentru achiziționarea de bariere și aparate de taxat pentru o parcare publică, dar care nu sunt date în folosință. Nimeni nu știe și nimeni nu explică cetățenilor de ce s-a făcut această achiziție din banii lor și ei nu se pot bucura de ea. Culmea este că parcarea nu stă goală, ci unele mașini parchează acolo, pentru că există un angajat care le permite acest lucru și se pare că încasează chiar și tarife.  Este foarte grav că oamenii nu se pot bucura de această investiție realizată din bani publici. Este foarte grav că nefiind utilizată corespunzător, Primăria Rădăuți pierde bani în fiecare zi, din care ar putea să facă alte lucruri pentru oameni.

Cum să nu fie oamenii furioși, atâta vreme cât Municipiul Rădăuți nu a reușit să atragă fonduri europene pentru modernizarea orașului decât puțin peste 15.000 de euro, iar cetățenii nu au acces la investițiile făcute din bani românești?

Mi-aș dori ca primarul Municipiului Rădăuți să țină cont de toate avertizările mele, inclusiv asupra modului în care decide amplasarea târgurilor în oraș. Ar fi bine ca domnia sa să fie mai apropiat de problemele oamenilor și, după un mandat de primar, să lase în urma sa ceva bine făcut.”  a precizat deputatul PNL, Dumitru Mihalescul.