Băișanu: Călin Popescu Tăriceanu a fost prim ministru susținut de PSD. Tot PSD l-a ajutat să facă și partidul din care facem parte. Acum, la sfârșit de mandat, a hotărât domnia sa că PSD nu mai e bun


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava Alexandru Băișanu a anunțat, joi, la Digi 24 că parlamentarii care au părăsit grupul ALDE din Camera Deputaților vor să înființeze un grup social-liberal.

„Să aducem ALDE pe făgașul normal pentru că partidul a fost vândut pe un pol și se va vărsa în Pro România unde Daniel Chițoiu va fi secretar general și Călin Popescu Tăriceanu va prinde un post de senator”, a spus deputatul.

Băișanu a arătat că Călin Popescu Tăriceanu a fost „împachetat” de liderul Pro România.

„Domnul Victor Viorel Ponta l-a împachetat, l-a făcut ca la Nufărul pe marele și experimentatul om politic Tăriceanu pe care eu l-au urmat foarte multă vreme dar am constatat că liderul este lipsit de conținut”, a spus parlamentarul sucevean.

El și-a exprimat și nemulțumirea privind limbajul folosit de Călin Popescu Tăriceanu față de colegi.

„Ne-a făcut conserve, șobolani, cozi de topor”, a spus Băișanu.

Întrebat dacă s-a simțit trădător când a acceptat oferta Vioricăi Dăncilă pentru funcția de ministrul pentru relația cu Parlamentul, el a spus că nu.

„În Biroul Județean oamenii de acolo m-au susținut să nu facem lucrul acesta, să nu ieșim de la guvernare, să nu facem alianță cu Pro România, iar organizația Suceava să prindă un post într-un minister pentru a ajuta, din acea poziție, județul Suceava în a se dezvolta”, a spus Băișanu.

Totodată, el a declarat că este absolut necesar un Congres în ALDE pentru că acum partidul este rupt.

„ O parte, cei care au stat lângă borcanul cu miere, alături de Călin Popescu Tăriceanu cât a stat la guvernare probabil vor sta alături de domnia sa. Nu cred că sunt foarte mulți.Vor rămâne doar Chițoiu, Petcu, care a fost la Energie, domnul Anton Anton. Oameni care au fost acolo și le-a convenit”, a spus Băișanu.

El a mai declarat că atunci când a fost prim ministru, Călin Popescu Tăriceanu a stat la guvernare susținut de PSD pentru că rămăsese cu 18 la sută în Parlament.

„Tot PSD l-a ajutat să facă și partidul din care facem parte. Acum, la sfârșit de mandat a hotărât domnia sa că PSD nu mai e bun. Perfect de acord până la un anumit punct. Dar de ce nu candidezi tu? Partidul nostru e un partid de lider, iar când liderul, la primul colț de bloc lasă arma și o ia la fugă și își lasă armata în dengrigoladă te întrebi dacă e trădare sau nu e trădare”, a spus Băișanu care a subliniat că sub nicio formă Călin Popescu Tăriceanu nu e un om fără experiență politică.

El a spus că este nevoie organizarea rapidă a unui Congres al ALDE.


Intră acum și în grupul de