Nechifor susține că Suceava poate beneficia de o situație favorabilă pentru a deveni un hub aeronautic de transport pasageri și marfă: După simfonii, rapsodii, colocvii și alte paranghelii cred că trebuie să venim cu lucruri serioase


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că a constatat un concurs între prefectul Mirela Adomnicăi și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, privind numărul de kilometri de drumuri naționale sau județene care au fost modernizate.

„Constat că au adunat proiecte din mai mulți ani, nu e doar ce s-a făcut în acest an calendaristic. Vă dau un singur exemplu: centura Sucevei. Unde au pus-o? La domnul Flutur, la doamna Adomnicăi, pentru că eu știu că e începută încă din primul mandat al domnului Lungu, ca să vă dați seama cât de vechi e acest proiect început în urmă cu vreo 12 ani”, a spus Nechifor.

El a spus că ar trebui ca responsabilii din județ să se preocupe de proiecte strategice care vor avea impact asupra dezvoltării zonei.

„După simfonii, rapsodii, colocvii și alte paranghelii cred că trebuie să venim cu lucruri serioase”, a declarat Cătălin Nechifor care a spus că a avut în aceste zile discuții la București cu potențiali investitori care ar vrea să vină la Suceava să deschidă un hub aeronautic pentru transport cargo și transport pasageri.

El a menționat că discuțiile nu sunt noi, ci au fost începute încă de când era președinte al CJ Suceava și moderniza aeroportul.

„Unul din atuurile pentru dezvoltarea aeroportului pe care o vedeam cu construcția unui nou terminal pentru partea de pasageri cât și pentru partea de marfă, de cargo.Din nefericire, din 2016 și până acum nu s-a mai întâmplat nimic în acest sens”, a spus Nechifor care a arătat că aeroportul a rămas fix la fel cum l-a lăsat, iar numărul de curse nu a crescut, ba chiar s-au pierdut unele destinații pentru că Tarom nu mai zboară la Torino și Wizz Air a renunțat la Verona și Veneția, iar cu chartere de vacanță și o singură destinație în plus, la Memmingen, nu se face mare lucru.

Pro România – conferința de presa la Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 19. September 2019

El consideră că există potențial pentru un hub aeroportuar la Suceava mai ales că plasarea geografică a Sucevei este pe un culoar favorabil ce ar permite transportul internațional de mărfuri.

Nechifor a explicat că Aeroportul Suceava e poziționat pe un culoar bun, mai ales că după incidentul din Ucraina privind doborârea unui avion al Malaysia Airlines s-au făcut schimbări în zborurile europene, iar Suceava ar putea să profite.

„Din nefericire, ceea ce am vorbit și cu investitorii respectivi, nu există încă situația de infrastructură rezolvată. Nu s-a făcut, din păcate, niciun pas în plus”, a spus Nechifor care a arătat că proiectul pe care îl prezenta, de modernizare a Centrului Economic Bucovina care stă și astăzi nefolosit, nu a fost îmbrățișat de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a arătat că s-a CJ Suceava a anulat dreptul de administrare al Aeroportului pe Centrul Economic în ideea realizării unui cluster de biotehnologie cu Botoșani, dar că nu s-a mai făcut nimic.

„Domnul Flutur a venit foarte aprig cu acel proiect de repornire a județului. L-a repornit un pic, după care a rămas fără carburant pentru că nu s-a mai întâmplat nimic de atunci decât simfonii, rapsodii și colocvii”, a spus Nechifor.

El a menționat că ar trebui să se facă ceva în acest sens pentru că se pierd timpi importanți și momente favorabile

„Fără să construiești nimic, fără să ai viziune, fără să creezi platfome economice importante nu vei genera niciodată o situație în care să vină cineva, concret, să și investească și să aducă și curse de transport marfă”, a spus Nechifor.

El a arătat că proiectul său prevedea folosirea infrastructurii CEBS cu separarea fluxurilor de pasageri și cargo.

Nechifor consideră că acesta este un proiect uriaș pentru Suceava pentru că autostradă, drumuri rapide, sau cale ferată modernă nu se vor face în perioada următoare și că există o șansă care ar putea genera foarte multe locuri de muncă.


Intră acum și în grupul de