Amenzi de 100.000 lei pentru comercianții care vând țigări și alcool în proximitatea unităților de învățământ din Suceava

Polițiștii suceveni au verificat societățile comerciale din preajma unităților de învățământ din Suceava cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor. Polițiștii au constatat mai multe nereguli și au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 100.000 lei.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, acțiunea a avut loc la inițiativa conducerii poliției sucevene în contextul debutului anului școlar 2019/2020.

Sursa citată mai arată că în același timp, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și polițiștii de proximitate au instruit administratorii de unități economice cu privire la interdicția de comercializare a tutunului și alcoolului către cei care nu au îndeplinit vârsta de 18 ani.

În paralel, în data de 19 septembrie 2019, între orele 08.30 – 12.30,  polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava au desfășurat în acțiuni de verificare şi control, fiind vizați în mod special operatorii economici din proximitatea unităților de învățământ.

În cadrul acțiunii au fost verificate 41 de unități economice.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 100.000  lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 2250 lei, constând în produse industriale, țigări, produse alimentare.  

Comunicatul IPJ menționează că acțiunile operative sunt subscrise campaniei ,,10 pentru Siguranță” care se desfășoară la nivelul întregului județ, scopul fiind creșterea gradului de siguranță a elevilor în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ. „Acțiuni vizând siguranța rutieră, prevenirea faptelor cu violență și prevenirea consumului de substanțe interzise vor fi derulate și în perioada următoare, astfel încât să fie create toate premisele dezvoltării tinerilor și asigurării actului educațional,” arată sursa citată.