Ioan Corjuc: Tinerii din mediu rural trebuie învăţaţi cum să facă bani


Intră acum și în grupul de

Preşedintele TSD Suceava, Ioan Corjuc, care candidează pe lista PSD la euroalegerile din 7 iunie, a declarat, miercuri, că europarlamentarii români vor trebui să promoveze oportunităţile de mici afaceri în mediul rural încă neexploatate suficient, făcând referire la măsura 1.1.2.- „Instalarea tinerilor fermieri” care, deşi este în vigoare încă de la aderarea României la UE, nu este încă folosită. Corjuc a arătat, într-o conferinţă de presă, că tinerii din mediu rural trebuie învăţaţi cum să facă bani, subliniind că „a fi social-democrat nu înseamnă că trebuie să fii sărac”.

Liderul TSD Suceava a menţionat că au fost depuse în întreaga ţară doar 661 de proiecte pentru un fond unde prima tranşă este de 13,76 de milioane de euro. El a explicat că această măsură are în vedere îmbunătăţirea şi creşterea competitivităţii sectorului agricol prin promovarea instalării tinerilor fermieri şi sprijinirea procesului de modernizare şi conformitate cu cerinţele pentru protecţia mediului, igiena şi bunăstarea animalelor, siguranţa la locul de muncă, îmbunătăţirea managementului exploataţiilor agricole prin reînnoirea generaţiei şefilor acestora, fără creşterea populaţiei active ocupate în agricultură, creşterea veniturilor exploataţiilor conduse de tinerii fermieri şi creşterea numărului de tineri agricultori care încep pentru prima oară o activitate agricolă ca şefi de exploataţii şi încurajarea tinerilor fermieri de a realiza investiţii.

Fondurile totale alocate acestei măsuri prin FEADR sunt de 337 milioane de euro din care contribuţia Guvernului României este de 20 la sută. „Este păcat că la o rată a şomajului în creştere, mai ales în această zonă, să pierdem foarte multe fonduri din necunoştinţă de cauză”, a încheiat Ioan Corjuc.


Intră acum și în grupul de