Camelia şi Costel Ignătescu, luaţi în vizor de conducerea centrală a PC


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele PC la nivel naţional, Bogdan Ciucă, a anunţat că duminică, în cadrul şedinţei Biroului Naţional al partidului, vor fi luate o serie de măsuri organizatorice foarte importante printre care este de aşteptat şi înlocuirea preşedintelui Organizaţiei Judeţene, Costel Ignătescu.

Informaţia a fost confirmată şi de liderul PC Galaţi, Eugen Durbacă, care susţine în presa centrală că printre organizaţiile fără activitate se numără şi Suceava, iar preşedinţii organizaţiilor cu o slabă activitate vor fi înlocuiţi. Totodată, Durbacă a mai spus că dintre cei 30 de vicepreşedinţi la nivel naţional ai PC vor rămâne maxim 13, celelalte funcţii de vicepreşedinte urmând a fi desfiinţate.

Potrivit unor surse din PC Bucureşti, la capitolul “restructuări” de vicepreşedinţi va fi inclusă şi soţia liderului PC Suceava, Camelia Ignătescu, care ocupă în prezent una din cele 30 de funcţii de vicepreşedinte la nivel naţional. PC Suceava a ieşit de pe scena politică suceveană de mai multă vreme, liderului organizaţiei judeţene a partidului fiind preocupat în ultima perioadă mai mult de obţinerea unui post într-o unitate descentralizată.

Preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PC, Costel Ignătescu, a declarat, referitor la informaţiile vehiculate în presa centrală, că a discutat cu cei din conducerea partidului şi că a primit asigurări că este vorba doar despre o reacţie a liderului de la Galaţi şi nu o decizie pe care PC să o fi luat la nivel central. Ignătescu a mai spus că la Biroul Naţional “nu se va pune în discuţie cazul Suceava. Atâta timp cât nu s-a discutat aşa ceva la nivelul conducerii este prematur să spunem ceva. Până acum nu s-a schimbat nimic şi nici nu cred că se va schimba ceva”.

Liderul conservatorilor suceveni a recunoscut meritele şi performanţele politice ale lui Eugen Durbacă şi chiar a spus că “recunosc că are dreptul să fie supărat pe Suceava. El uită în schimb că nu am avut la dispoziţie prea mult timp ca să ne organizăm la alegerile de anul trecut şi, în consecinţă, să facem performanţă”.

În ce priveşte reducerea numărului de vicepreşedinţi de la 30 la 13, Ignătescu este iarăşi convins că nu va avea loc deoarece aceştia au fost aleşi în cadrul Congresului şi doar un “alt Congres i-ar putea reduce”. “Altfel, nu se poate lua o astfel de decizie sau nu se poate modifica statutul”, a mai spus Ignătescu.


Intră acum și în grupul de