Tinerii din PD-L donează sânge pentru comunitatea suceveană


Intră acum și în grupul de

Data de 22.05.2009 a reprezentat pentru Organizaţia Municipală de Tineret a Partidului Democrat Liberal Suceava, în frunte cu viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi, un prilej deosebit de a continua acţiunea „Doneză sânge, salvează o viaţă” începută încă din anul 2006.

Campania are scopul de a atrage atenţia asupra nevoii de sânge pentru transfuzii din spitalele româneşti, în condiţiile în care unităţile sanitare din România se confruntă cu o criză constantă de sânge. Astfel, în cursul dimineţii, la Centru de Transfuzii, peste 30 de tineri cu vârste între 18 şi 30 de ani, îmbrăcaţi în tricouri portocalii, au dorit înscrierea pe listele medicale pentru a dona sânge, venind astfel în întâmpinarea cerinţelor medicale ale spitalului „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava.

Sub îndrumarea atentă a cadrelor medicale specializate, democrat – liberalii au completat iniţial fişele medicale preliminarii, urmând ca mai apoi să treaca la actul de donare propriu-zis. Stimulentul financiar oferit de statul român, şi anume bonurile de masă în valoare de circa 60 de lei de persoană, va constitui baza unei alte acţiuni umanitare, aceea de a cumpăra rechizite, alimente şi haine unei Case de Copii de pe raza Municipiului Suceava.

Fiecare acţiune umanitara e un pas facut în sprijinul unei societăţi care încearcă să evolueze, dar care încă se confruntă cu problemele realităţii. Poate că solidaritatea şi altruismul rămân printre puţinele valori care dovedesc încă faptul că suntem umani şi că trăim alături de oameni.


Intră acum și în grupul de