Paleologu: Încăpățânarea doamnei Dăncilă de a se agăța de putere cu orice preț va duce PSD spre un dezastru, cu prețul distrugerii României. Moțiunea de cenzură este un test de sinceritate pentru PNL. Klaus Iohannis și PNL dau impresia că își doresc un tur doi facil cu Viorica Dăncilă


Intră acum și în grupul de

Candidatul PMP la Președinția României, Theodor Paleologu, a declarat la Subiectul Zilei de la News Bucovina că prima chestiune de rezolvat după alegerile prezidențiale este criza politică actuală apreciind că are impresia că aceasta se va rezolva așa curând.

„Criza politică din acest moment e cumva conținută în Constituție. Constituția noastră are niște incoerențe, niște probleme care generează în mod repetat crize. Crize politice grave”, a spus Paleologu.

El a reamintit de modul în care a fost debarcat premierul Radu Vasile, problemele dintre Traian Băsescu și Călin Popescu Tăriceanu, modul în care Traian Băsescu a trebuit să creeze „cu forcepsul” o majoritate parlamentară, referendumurile de suspendare a președintelui.

„Astea sunt crize care ne fac foarte mult rău. E bine să conștientizăm lucrul acesta pentru că e nevoie de o schimbare a Constituției, o schimbare chiar de regim politic. E nevoie de o Constituție mai coerentă. Incoerențele din Constituție generează genul acesta de tensiuni, genul acesta de crize și nu ne putem permite crize la nesfârșit”, a spus Paleologu.

Candidatul PMP a declarat că după alegerile prezidențiale va fi nevoie de un guvern care „să ne ducă în mod lin spre alegeri”.

„Moțiunea de cenzură va fi un test de sinceritate pentru PNL. Vom vedea dacă PNL chiar vrea să înlocuiască Guvernul Dăncilă. Impresia pe care o dă președintele Iohannis, impresia pe care o dă PNL este că ei își doresc un tur doi cu Viorica Dăncilă.  Viorica Dăncilă este contracandidatul ideal pentru Klaus Iohannis. Ea este persoana care îi asigură realegerea fără niciun fel de problemă”, a spus Theodor Paleologu.

El a subliniat că jocurile încă nu sunt făcute deși așa pare.

„Vi se pare normal într-o democrație să ni se spună că jocurile sunt făcute, că alegerile sunt o formalitate, că, în fond, președintele Iohannis e gata reales pentru că i-am pregătit un contracandidat pentru turul doi, pe doamna Dăncilă pe care o ținem acolo în puf, să rămână la Palatul Victoria pentru că o băgăm în turul doi și cu asta s-a reales Klaus Iohannis cu un procent de 60-65 la sută?”, a întrebat Paleologu.

El crede că lucrul acesta este un scenariu, iar oamenilor nu le plac scenariile făcute în laborator.

Theodor Paleologu a mai declarat că în 26 mai, la alegerile europarlamentare a fost transmis un mesaj foarte clar, că PSD a primit un vot de blam.

„A fost blamat. Lumea a votat anti-PSD. Nu e vorba de altceva. Scorul PSD ar fi trebuit să determine alegeri anticipate”, a spus Paleologu adăugând că în Grecia, Alexis Tsipras a avut la europarlamentare un scor nu grozav, dar mai bun decât PSD și cu toate astea a organizat alegeri anticipate pe care le-a pierdut, dar le-a pierdut cu capul sus, cu 31 la sută.

„Încăpățânarea doamnei Dăncilă de a se agăța de putere cu orice preț va duce PSD spre un dezastru. Nu plâng de mila PSD. Să se ducă în zid. Treaba lor. Ducându-se în zid se duce și România în zid pentru că în fiecare lună Guvernul PSD face un împrumut pentru a finanța salarii și pensii, pentru a crește salarii și pensii în mod artificial”, a spus Paleologu.

El a subliniat că această situație se va plăti de români pentru că tot se adună factură după factură, iar dobânzile sunt din ce în ce mai mari.

„Doamna Dăncilă se agață să rămână la putere cu orice preț, cu prețul distrugerii economiei românești, cu prețul distrugerii României”, a spus Paleologu.

El a apreciat că până acum opoziția a făcut figurație.

„În realitate, PNL nu și-a dorit să răstoarne Guvernul Dăncilă. Să vedem dacă o vor face acum. Va fi un test de sinceritate”, a conchis Theodor Paleologu.


Intră acum și în grupul de