Acasă Politica „Casa tradiţională”, pe lista structurilor de primire turistică

„Casa tradiţională”, pe lista structurilor de primire turistică


Intră acum și în grupul de

„Casa tradiţională” va completa lista structurilor de primire turistică, în urma propunerii grupului de lucru legislativ pe probleme de turism al judeţului Suceava. Potrivit unui comunicat al acestui grup, cei cinci deputaţi PD-L de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, Ioan Bălan, Dan Gabriel Gospodaru, Dumitru Pardău şi Eugen Uricec au iniţiat, în acest sens, modificarea Legii nr. 755/2001 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România. Această propunere legislativă a fost înaintată Senatului şi apoi urmează a fi trimisă Camerei Deputaţilor care are competenţa decizională.

Cacica şi Solca, propuse pentru a fi introduse în circuitul turistic cu potenţial balnear



Un alt proiect pe care grupul de lucru legislativ pe turism îl are în dezbatere vizează măsuri menite să sprijine reabilitarea staţiunilor balneare din România.
Dat fiind faptul că la nivel ministerial s-a constituit un grup de lucru cu activitate directă şi sprijin în domeniul turismului balnear, deputata Sanda-Maria Ardeleanu consideră că iniţiativele grupului de lucru legislativ pe turism de la Suceava sunt un punct de plecare şi pentru alte staţiuni din ţară, Suceava fiind unul din judeţele recunoscute cu potenţial în domeniul balnear. Din partea membrilor grupului a venit propunerea ca pe lângă Vatra Dornei, să intre în circuitul turistic cu potenţial balnear şi localităţile Cacica şi Solca.

Membrii grupului de lucru legislativ pe turism sunt reprezentanţi ai administraţiilor publice locale, asociaţilor profesionale de turism, agenţiilor de turism şi structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare de la nivelul judeţului Suceava.
Grupul a fost creat la iniţiativa administratorului public al judeţului Suceava, Petru Luhan, care va asigura o punte de legătura între grup, Parlamentul României şi Parlamentul European.

Funcţia de preşedinte a grupului de lucru legislativ pe turism este ocupată de către deputata Sanda Maria Ardeleanu care depune eforturi constante în Parlamentul României, pentru ameliorarea legislaţiei în domeniul turismului înaintând propunerile venite din partea membrilor grupului de lucru legislativ pe turism din judeţul Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version