Sociolog sucevean – ipoteză ȘOC pentru PSD: Viorica Dăncilă ar putea abandona lupta pentru Palatul Cotroceni după moțiunea de cenzură


Intră acum și în grupul de

Sociologul sucevean Adrian Botezatu a lansat vineri dimineață, la Subiectul Zilei, ipoteza în care am putea asista la o premieră națională în cursul săptămânii viitoare dacă moțiunea de cenzură va trece iar liderul PSD, actualul premier Viorica Dăncilă, va pleca din fruntea Guvernului.

”Aici se va întâmpla un lucru interesant în sensul în care dacă săptămâna viitoare moțiune de cenzuă va trece și Viorica Dăncilă pierde șefia Guvernului s-ar putea să avem un prim candidat care abandoneză lupta înainte de a o începe”, a spus Botezatu la Subiectul Zilei.

Vezi VIDEO de la 13:25 !!

 El  este de părere că în cazul în care PSD va pierde guvernarea va intra ”într-o degringoladă, într-un fel de proces de atomizare” și că este foarte important cine va fi cel care va prelua frâiele partidului.

”Dacă partidul va fi preluat de o grupare de tip Codrin Ștefănescu, va fi de așteptat o fugă a structurilor locale, în special primari și consilieri locali, către Pro România. Și atunci PSD va evolua către un fel de PNȚCD. Dacă în locul Vioricăi Dăncilă preia șefia partidului un grup sau o persoană mai credibilă, cu toate că nu prea văd cine mai e credibil la vârful PSD-ului, își pot conserva oarecum un scor de cel puțin două cifre”, a mai spus sociologul sucevean.

El nu exclude posibilitatea ca PSD, în condițiile în care criza din partid se va adânci în perioada următoare, să facă un scor la alegerile locale de sub 10 % iar Pro România se meargă în jur de 20 %.

”Alegerile locale vor fi momentul adevărului pentru PSD”, a mai spus Adrian Botezatu care a mai subliniat că probleme asemănătoare va avea și USR pentru că ”la locale diaspora nu mai votează”.

”Gîndiți-vă că bazinul maxim al USR este cel de la alegerile europarlamentare, undeva la 21 %. La locale ei au două probleme: diaspora nu votează și nu au persoane cu vizibilitate, cu anvergură. Și atunci, partidul fără chip când va prinde chip, s-ar putea să nu mai aibă un succes atât de mare”,  a conchis sociologul sucevean. (M. Chira)


Intră acum și în grupul de