FOTO VIDEO // Peste 26.000 pachete cu țigări de contrabandă au fost descoperite la segmentul de frontieră sucevean. Polițiștii de frontieră din nou au tras focuri de avertisment, însă contrabandiștii au reușit să fugă


Intră acum și în grupul de

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră suceveni au descoperit mii de pachete cu țigări de contrabandă, toate de proveniență ucraineană.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar şef Ilie Poroch Serițan, în data de 2 octombrie, în jurul orei 20:00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei a observat un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat spre localitatea Bobeica, mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit în pădure.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată, cei în cauză nu s-au oprit.

La fața locului au fost descoperite nouă colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 12.300 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 143.910 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă  a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

De asemenea, potrivit aceleiași sursei, polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina au descoperit în zona de frontieră, pe direcția localității Straja, în cadrul a două acțiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, 14.140 pachete țigări, în valoare de 165.900 lei.

În ambele cazuri, au fost anunţate autorităţile ucrainene despre evenimentele de frontieră în vederea efectuării cercetărilor ce se impun, conform procedurilor în vigoare.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.


Intră acum și în grupul de