Deputatul PNL Ioan Bălan, în Parlament: E o chestiune de ore până când Guvernul Dăncilă va trece în istoria nefastă a țării. El a prezentat principalele priorități liberale pentru județele Moldovei între care construirea rapidă a infrastructurii de transport


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a prezentat într-o declarație politică în Parlament principalele priorități liberale pentru județele Moldovei după ce Guvernul PSD va fi demis prin moțiune de cenzură.

„Este numai o chestiune de ore până când Guvernul Dăncilă va deveni o parte din istoria nefastă a României. Ne vom aduce aminte cu rușine de această perioadă pe care a traversat-o țara noastră. De 7 ani de când PSD conduce România, niciun proiect major de dezvoltare nu a fost pus în aplicare, nici la nivel național și nici pentru cele mai slab dezvoltate regiuni ale țării”, a declarat Ioan Bălan.

Potrivit acestuia, discrepanțele uriașe de dezvoltare între Moldova și Oltenia, pe de o parte, și București, Cluj, Oradea, Alba Iulia, pe de altă parte, au generat și generează frustrări sociale în rândul cetățenilor români.

„Cum credeți că se simt moldovenii când văd cum se dezvoltă Capitala sau părți importante din Transilvania, iar la noi sărăcia se acutizează de la o zi la alta? Cum credeți că se simt moldovenii când văd că salariul mediu este la noi pe jumătate față de zonele dezvoltate ale țării?”, a întrebat retoric Ioan Bălan.

El a subliniat că una dintre minciunile purtate prin gurile tuturor reprezentanților PSD spune că PNL nu are program pentru guvernarea țării și nu are oameni competenți pentru a conduce țara.

„ Am spus în dese rânduri că mare parte dintre măsurile liberale sunt deja concretizate în proiecte legislative depuse de noi în Parlament și care sunt blocate sau respinse de PSD. În ceea ce privește echipa liberală, recunosc faptul că nu avem niciun coleg care să se ridice la nivelul de analfabetism funcțional și incompetență de care dă dovadă Viorica Dăncilă. Noi nu avem printre noi niciun Florin Iordache, niciun Fifor, niciun Bădălău sau Genunche. În PNL avem oameni ca Gheorghe Flutur, Ilie Bolojan, Emil Boc, Mircea Hava, Ion Lungu și mulți alții, despre care nu voi vorbi eu, despre care nu voi face eu caracterizări, ci voi lăsa faptele lor să vorbească de la sine. Oricine poate să constate ce au făcut acești liberali în comunitățile pe care le conduc, deși Guvernul i-a împiedicat cu toată forța să-și realizeze planurile”, a spus deputatul liberal sucevean.

Ioan Bălan a precizat că soluțiile liberale pentru scoaterea Moldovei din subdezvoltare sunt simple, de bun simț și cuprind exact acele direcții pentru care PSD nu a mișcat un deget.

El a exemplificat cu trei dintre prioritățile PNL pentru județele din Moldova.

„Vom demara construirea, în termene record, a infrastructurii de transport rutier și feroviar. Sunt 3 proiecte pe care le așteptăm de zeci de ani: Autostrada Unirii, Autostrada Moldovei și calea ferată Siret – Suceava – București. Acestea sunt primele noastre priorități. Conectând Moldova la București și la Vestul Europei, dăm șansă unei creșteri economice puternice și pentru regiunea noastră. Luați exemplul autostrăzii Cernavodă-Constanța, care, după ce a fost construită de Emil Boc, iar apoi inaugurată parțial în 2011 și integral în anul 2012, PIB-ul Județului Constanța a crescut de 2-3 ori mai repede decât PIB-ul național. Asta vrem și noi pentru Moldova”, a spus Bălan.

El spune că o altă prioritate liberală pentru Moldova o reprezintă atragerea marilor investiții private în regiune, astfel încât să creăm locuri de muncă foarte bine plătite la noi acasă și să împiedicăm, astfel, exodul tinerilor către Occident.

„O a treia prioritate o reprezintă canalizarea tuturor fondurilor europene gratuite către proiecte de dezvoltare locală: modernizarea tuturor școlilor, modernizarea și dotarea tuturor unităților sanitare, extinderea rețelelor de utilități – apă, canalizare, gaze naturale și comunicații – în toate localitățile rurale și urbane din Moldova”, a mai declarat deputatul liberal sucevean.

Ioan Bălan a subliniat că pentru a pune în aplicare aceste măsuri România are nevoie de un guvern competent, de o echipă de profesioniști, pe care numai PNL poate să le ofere țării. (T.B.)


Intră acum și în grupul de