Deputatul Eugen Bejinariu lansează critici dure la adresa preşedintelui CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, a apreciat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în judeţul Suceava, colaborarea în coaliţia PSD – PD-L nu este „utilă şi armonioasă”, arătând că preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care este şi preşedinte al PD-L Suceava, împarte sumele de bani după bunul plac. „Voi avea o discuţie cu mai mulţi colegi ca să modificăm Legea finanţelor publice şi să nu mai lăsăm, la cheremul preşedintelui de Consiliu Judeţean, cum e cazul la Suceava, domnului Flutur, să împartă banii cum doreşte”, a spus Bejinariu. El l-a acuzat pe liderul PD-L că „a fost şi rămâne un actor de cinema” şi crede că acesta a văzut reportaje din Statele Unite cu zona Los Angeles unde scrie pe dealuri Hollywood şi a vrut să scrie şi el la fel Bucovina, dar „maltratând oile”. „E cazul ca după un an de când a preluat preşedinţia CJ Suceava să facă un bilanţ al realizărilor. A construit ouă imense, porţi la intrarea în Consiliul Judeţean şi în judeţ, a adus mocăniţa, a împăiat miei şi a aşezat oile”, a spus Bejinariu.

Parlamentarul social-democrat consideră că ar trebui să fie făcute publice toate sumele cheltuite pe aceste „evenimente jalnice” care au fost realizate pentru „a face pe plac preşedintelui”. „Trebuie făcute publice toate cheltuielile pentru aceste lucruri inutile”, este de părere Bejinariu.

Pe de altă parte, el a mai remarcat că joi a fost dezvelită şi o statuie în centrul municipiului Suceava, „Bucovina înaripată” şi că oamenii din oraş nu păreau foarte mulţumiţi pentru că nu au fost soluţionate alte probleme ale municipiului, cum ar fi transportul public local. „În perioadă de criză nu cred că trebuie să facem spectacole grandioase ca să-i facem pe plac şefului”, a spus deputatul PSD, care consideră că Gheorghe Flutur „face orice pentru imaginea proprie”. „Lumea se va lămuri, încet-încet, de cine este domnul Flutur”, a subliniat Bejinariu, arătând că acesta mai mult stă la Bucureşti, unde se ocupă de problemele din coaliţie şi mai puţin de administrarea judeţului Suceava. „La Suceava împăiază miei cu zâmbetul pe buze ca să-i vadă preşedintele Băsescu”, a mai spus deputatul PSD.

Bejinariu i-a cerut preşedintelui CJ Suceava să precizeze dacă denumirea judeţului a fost modificată, menţionând că la intrarea în judeţ, pe E 85, pe poarta construită în zonă este un banner electoral al PD-L. „Flutur să spună dacă s-a schimbat denumirea judeţului şi cui aparţine poarta, pentru că nu mai scrie judeţul Suceava, ci ‘Votaţi PD-L’. Poate e poarta PD-L şi nu aparţine cetăţenilor acestui judeţ”, a afirmat Bejinariu.

Deputatul PSD de Suceava a mai ţinut să precizeze că acesta este un mesaj pentru ca şeful executivului judeţean sucevean să se comporte normal, adăugând că la nivel central colaborarea în coaliţie funcţionează pentru că oamenii care conduc sunt cerebrali. „La nivel central sunt oameni cerebrali ce guvernează pentru binele poporului, iar aici Flutur se gândeşte doar la imaginea sa. Acesta este un mesaj ca domnul Flutur să se comporte ca un om normal”, a conchis parlamentarul social-democrat.


Intră acum și în grupul de