Liderul PNŢCD, Marian Miluţ, critică dezinteresul partidelor politice faţă de problemele europene


Intră acum și în grupul de

Liderul naţional al PNŢCD, Marian Miluţ, a fost prezent sâmbătă la Suceava şi a apreciat, într-o conferinţă de presă, că între cele trei mari formaţiuni politice româneşti, PSD, PD-L şi PNL, care fac acum „combinaţii de trei luate câte două”, nu există în prezent mari diferenţe. El a arătat că prin campania electorală pentru preşedinţie pe care cele trei partide o fac în acelaşi timp cu campania pentru euroalegeri, ele dovedesc dezinteresul faţă de problemele europene.

Miluţ şi-a exprimat îngrijorarea că România a ajuns un contributor la bugetul UE şi nu un beneficiar, subliniind că în timp ce în ultimii trei ani, România a contribuit cu câte aproximativ 1,4 miliarde de euro la bugetul UE, a atras, anual, maxim cinci la sută din această sumă pe proiecte europene. „România e un contributor. Este un vasal care plăteşte o taxă ca să facă parte dintr-un club select european”, a spus Miluţ.

La rândul său, vicepreşedintele PNŢCD, Vasile Lupu, a declarat, că a susţinut întotdeauna că aparţine celui mai important partid din România, care a pus bazele statului român modern şi care a dovedit că are un fundament ce poate regenera. El şi-a exprimat convingerea că PNŢCD va renaşte şi după tranziţia românească de 20 de ani, aşa cum a renăscut şi după închisorile comuniste. „Dacă am renăscut după închisorile comuniste, vom renaşte şi după tranziţia românească de 20 de ani”, a conchis Vasile Lupu.


Intră acum și în grupul de