Mîrza s-a plâns lui Geoană de presiunile PD-L asupra primarilor PSD din judeţ


Intră acum și în grupul de

Liderul naţional al PSD Mircea Geoană, vicepremierul Dan Nica, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta şi liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, s-au aflat duminică la Suceava, unde s-au întrunit cu liderii PSD Suceava şi cu şefii de instituţii descentralizate sucevene numiţi de PSD.

Potrivit unor surse din PSD, care au participat la această întâlnire cu uşile închise, liderul social-democraţilor suceveni, Gavril Mîrza, a expus conducerii partidului situaţia deosebită cu care se confruntă judeţul nostru, situaţie determinată de modul în care sunt trataţi primarii PSD de conducerea PD-L a judeţului. El s-a plâns liderilor social-democraţi că primarii PSD suceveni sunt ameninţaţi direct că nu vor primi fonduri dacă se implică în campania electorală şi că li se sugerează să plece în concediu dacă nu vor să aibă probleme. Mîrza a arătat că este o situaţie anormală, în condiţiile în care cele două partide se află într-o coaliţie ce trebuie să guverneze de pe picior de egalitate, iar PD-L timorează oamenii PSD ca să nu se poată manifesta.

În replică, potrivit surselor citate, deputatul Viorel Hrebenciuc a spus că va deveni „avocatul Sucevei”, iar ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, a arătat că în aceste condiţii el ar putea fi, eventual „procurorul lui Flutur”.

Într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a ţinut să sublinieze că PSD nu poate accepta „intimidarea şi şantajul” la adresa primarilor PSD. „Dau un semnal de încurajare pentru colegii mei din organizaţia judeţeană (Suceava n.r.) şi să le spun că indiferent cât de brutală ar fi presiunea pe care liderii judeţeni o exercită asupra primarilor noştri, intimidările şi încercările de şantaj pe care le fac la adresa aleşilor locali PSD din acest judeţ şi în alte judeţe în care, în principal, reprezentanţi de la PD-L au cucerit puterea locală, vor fi respinse cu multă fermitate”, a spus Geoană. Totodată, el a mai arătat că se încearcă intimidarea primarilor PSD şi în alte judeţe din România. „Este o încercare deliberată a PD-L, o încercare disperată a PD-L, de a încerca să blocheze inevitabilul:victoria PSD în aceste alegeri”, a încheiat Mircea Geoană.


Intră acum și în grupul de