Geoană susţine că împrumutul de la FMI împovărează România


Intră acum și în grupul de

Liderul naţional al social-democraţilor, Mircea Geoană, s-a întâlnit duminică cu oamenii de afaceri suceveni şi a declarat că împrumutul extern de la Fondul Monetar Internaţional împovărează ţara şi că aşteaptă să vadă rezultatele de pe urma acestui credit. “Vreau să văd un grafic cu repornirea creditării şi scăderea ratei dobânzilor”, a spus Geoană, care este de părere că guvernanţii trebuie să poarte “o discuţie serioasă, bărbătească în spatele uşilor închise”, cu reprezentanţii băncilor, astfel încât acest credit să-şi producă efectele.

Preşedintele PSD a mai arătat că în ceea ce priveşte împrumutul de la Comisia Europeană pentru finanţarea deficitului bugetar va trebui discutat, luni, în coaliţie, pentru a se stabili destinaţia acestor bani.

Autorităţile au convenit, la finele lunii martie, cu reprezentanţii FMI, în privinţa unui acord stand-by pe doi ani cu instituţia financiară pentru 12,95 miliarde euro şi asupra unui pachet total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD în valoare de 19,95 miliarde euro. Acordul presupune mai multe condiţionalităţi privind reformele structurale şi ţinte obligatorii de îndeplinit de autorităţile române în ceea ce priveşte indicatorii macroeconomici.


Intră acum și în grupul de