Preşedintele PSD critică APIA pentru neputinţa de a atrage fonduri europene


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, duminică, la o întâlnire cu agricultorii din judeţul Suceava, că neatragerea de fonduri europene este o frână pentru dezvoltarea agriculturii, arătând că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) “a fost populată cu toate pipiţele”.

Geoană a arătat în cadrul acestei întâlniri, la care a participat şi ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, că potenţialul agricol este mult prea puţin valorificat şi că răsuflăm uşuraţi că seceta a fost oprită temporar de ploi, ca acum 200 de ani, când nu erau sisteme de irigaţii. Liderul PSD a spus că i se pare foarte grav faptul că în prezent, după “o politică bezmetică”, mai pot fi irigate doar 60.000 de hectare, în condiţiile în care la sfârşitul guvernării 2004 erau 1,5 milioane de hectare irigate.“Este de neacceptat ca după doi ani de la integrarea în Uniunea Europeană să nu poţi să atragi fonduri”, a afirmat Geoană, adăugând că “APIA a fost populată cu toate pipiţele”.

Mircea Geoană a mai criticat şi faptul că banii sunt alocaţi primăriilor “pe culori politice”, spunând că “este prea multă politizare în agricultura românească”.

Totodată, liderul PSD i-a cerut ministrului Agriculturii, Ilie Sârbu, să pună în aplicare un plan strategic pe termen mediu pentru dezvoltarea sectorului rural, pentru ca toate resursele financiare “să vină într-o logică integrată, pentru dezvoltarea satului românesc”.


Intră acum și în grupul de