Onofrei critică incompetenţa firmelor de construcţii care lucrează la modernizarea DN 17


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, a atras luni atenţia asupra faptului că de trei săptămâni de când a fost anunţată vizita ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, în judeţ, pentru a inspecta modul de desfăşurare a lucrărilor la DN 17, firmele care se ocupă cu modernizarea acestui drum naţional stau cu utilajele pregătite „pentru poză”. „De trei săptămâni, de când s-a anunţat venirea lui Radu Berceanu, stau cu utilajele pregătite, fără să le murdărească de noroi, să aibă cu ce face poză”, a arătat Onofrei.

În opinia senatorului sucevean, firmele importante care lucrează la modernizarea DN 17 în judeţul Suceava „au complexul Meşterului Manole pentru că văd că lucrările nu se mai termină niciodată”, adăugând că a constatat că aceleaşi firme „care şi-au arătat incompetenţa în Suceava” câştigă în continuare licitaţii.

Onofrei mai crede că aceste firme, care în ţările de unde provin lucrează eficient, îşi trimit în România cei mai slab pregătiţi oameni. „Pare că cei mai slabi oameni din aceste firme sunt mutaţi disciplinar, ca pedeapsă, în România”, a spus Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava.

Totodată, el şi-a mai exprimat nemulţumirea că deşi sunt firme mari de construcţii, acestea se plâng că fondurile alocate nu sunt suficiente şi solicită atât majorări de fonduri cât şi derogări de la termenele de finalizare a lucrărilor.


Intră acum și în grupul de