Deputatul PSD Eugen Bejinariu acuză: O atitudine fascistoidă s-a instalat în discursul noilor actori ai puterii ce au trecut de la lupta legitimă a opoziției cu un partid de guvernământ, la războiul cu jumătate din poporul pe care vor să-l guverneze

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu acuză că partidele de dreapta au declanșat o retorică mai agresivă odată cu căderea guvernului PSD și crede că acestea vor reuși să instaleze o ură sporită și să divizeze în plus societatea, aruncând minciuni despre „moștenirea dezastruoasă”.

„Opoziția de dreapta, PNL și cea neo-marxistă, USR au reușit să adune pas cu pas îndeajuns de mulți parlamentari ca să treacă o moțiune de cenzură. Au încropit, cu șantaje, amenințări și mașina ambulanței, o majoritate de conjunctură, cât să dea jos guvernul PSD. Urmează să asistăm la felul în care își vor etala disensiunile, orgoliile și agendele meschine; atât de diferite și de ego-centrate încât nu mai încape nicăieri profesionalismul pe care îl clamau până acum”, a declarat Eugen Bejinariu.

Potrivit acestuia, odată cu preluarea șchiopătândă a puterii, aceștia au declanșat o retorică mai agresivă, violentă chiar, care vizează nu numai membrii guvernului și parlamentarii PSD, ci psd-iștii în general, atât membrii PSD, cât și susținătorii și votanții.

„ O atitudine fascistoidă s-a instalat în discursul noilor actori ai puterii, au trecut de la lupta legitimă a opoziției cu un partid de guvernământ, la războiul cu jumătate din poporul pe care vor să-l guverneze. Este o atitudine deopotrivă iresponsabilă și primejdioasă. Va reuși să creeze zgomot asurzitor, va reuși să instaleze o ură sporită, să divizeze în plus societatea, să propage minciuni despre “moștenirea dezastruoasă” și să adauge accente toxice de comportament social, dar nu va reuși să întunece mințile oamenilor raționali și nici să modifice realitatea guvernării noastre de succes”, a mai spus Bejinariu.

El susține că România încheie șase ani de creștere economică record în Europa, sub guvernare PSD arătând că în acești ani au crescut salariile, au crescut pensiile, a scăzut TVA-ul, a crescut consumul, s-a stimulat piața turismului și a construcțiilor și peste 1,3 milioane de oameni au depășit pragul sărăciei.

„Au scăzut taxele pentru micro-întreprinderi -cele care contribuie în cea mai mare măsură la bugetul de taxe și impozite al României- a scăzut impozitul pe venit, exporturile au crescut cu 80%, salariul mediu s-a dublat (de la 1500 de lei la 3000 de lei), iar numărul locurilor de muncă a crescut cu peste 700 000. Am păstrat deficitul, am gestionat inflația și dobânzile bancare”, mai spune parlamentarul sucevean.

Eugen Bejinariu a subliniat că PSD și-a onorat promisiunile față de oameni, față de toate categoriile de oameni.

„N-am neglijat nici cetățenii din categorii defavorizate, nici mediul de afaceri, nici agenda internațională în timp ce gestionam Președinția Consiliului Uniunii Europene. Cu alte cuvinte ne-am făcut datoria, așa cum am promis și știm că atunci când oamenii vor da deoparte discursul urii promovat de PNL și USR vor pune ștampila votului lor în dreptul partidului care a contribuit în mod concret la o viață mai bună pentru români”, a spus Bejinariu.

Deputatul PSD de Suceava a afirmat că respinge cu toată fermitatea retorica urii și atitudinea “războinică” a membrilor PNL și USR+.

„Suntem în competiție politică domnilor și doamnelor din PNL și USR+, dar nu faceți din România teritoriu de război. Nu vă transformați frustrările în obuze și meschinăria în gloanțe cu verb. Noi prețuim faptele, realizările concrete pentru viața oamenilor, performanța. PSD nu poate fi înfrânt în conștiința cetățenilor României, pentru că, dincolo de discursuri exaltate și postări mânioase pe Facebook ale unor politicieni iresponsabili, oamenii apreciază performanța politică prin ceea ce aceasta aduce concret în viața lor. Dincolo de urletele electorale știu și cetățenii României știm și noi că viața oamenilor va fi mai bună doar atunci când noi vom reveni la putere!”, a conchis Eugen Bejinariu. (T.B.)