Nechifor se retrage din echipa judeţeană de negociere PSD – PD-L


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că de la întâlnirea din ianuarie dintre reprezentanţii PSD şi PD-L Suceava nu s-a făcut niciun pas pentru realizarea obiectivelor stabilite şi consideră că, la Suceava, PSD este în opoziţie faţă de administraţia judeţeană PD-L, care refuză să stabilească proiecte comune cu PSD pentru judeţ, drept pentru care şi-a anunţat retragerea din echipa judeţeană de negociere PSD – PD-L. El a spus că acesta este un semnal prin care vrea să transmită PD-L că „guvernarea nu e a lor, ci a sucevenilor”. „Suntem în opoziţie la Suceava şi la guvernare în Bucureşti”, a afirmat Nechifor.

Parlamentarul sucevean a spus că, la Suceava, PSD nu poate rupe protocolul cu PD-L întrucât acesta nu există şi că deşi PSD s-a aşezat, în luna ianuarie, la masă cu PD-L şi a acceptat toate dorinţele administraţiei judeţene PD-L, a constatat că de atunci nu s-a făcut nici un pas pentru realizarea obiectivelor stabilite. „Cei din PD-L care conduc Suceava consideră că PSD se va comporta aşa cum au făcut-o ei când nu erau la putere şi că vom dinamita tot ce este constructiv, dar se înşală pentru că noi dorim să acţionăm pentru binele cetăţenilor acestui judeţ”, a spus Nechifor.

El a arătat că în continuare sunt probleme legate de modernizarea DN 17, că programul judeţean de utilităţi stagnează şi nu produce în interesul cetăţenilor, că se constată o situaţie „catastrofală” în domeniul protecţiei mediului pentru că nu s-a făcut nici un pas pentru construcţia celor două depozite ecologice de depozitare a deşeurilor sau că în domeniul sănătăţii nu s-au făcut nici un fel de progrese privind investiţiile necesare spitalelor din Suceava, Fălticeni şi Vatra Dornei.

Totodată, prim-vicepreşedintele PSD Suceava a anunţat că şi cei 48 de primari PSD din judeţ intenţionează să intre în grevă japoneză din cauza modului în care sunt alocate fondurile de la bugetul judeţului în condiţiile în care primăriile nu mai au bani pentru funcţionarea normală. El a spus că la ultima rectificare privind alocarea de fonduri din sumele defalcate din TVA, localităţile cu primari PD-L au primit fonduri mai consistente decât cele cu primari PSD. Nechifor a exemplificat cu situaţia a două comune din colegiul său, Hârtop, condusă de primar PD-L şi care are două mii de locuitori, căreia i s-a alocat suma de 250.000 de lei, iar comuna Udeşti, cu nouă mii de locuitori, dar care are primar PSD, a primit 87.000 de lei. „Localităţile cu primari PD-L sunt avantajate”, a conchis Nechifor.


Intră acum și în grupul de