Deputatul Cătălin Nechifor critică inactivitatea în politica externă a preşedintelui Băsescu


Intră acum și în grupul de

Parlamentarul social-democrat Cătălin Nechifor a criticat, miercuri, inactivitatea în politica externă a preşedintelui Traian Băsescu în cei patru ani de mandat, apreciind că „brusc”, spre finalul acestuia, şeful statului a început să efectueze vizite externe după ce, până acum „a fost mai mult prin restaurante sau vizite de partid”. „Brusc, l-a apucat dorul de călătorie, inspirat probabil şi de ministrul Turismului, Elena Udrea”, a spus Nechifor, care a menţionat că preşedintele a început activitatea externă în locurile sfinte, cum ar fi Muntele Athos sau în Israel. „Este mai mult politică electorală şi nu politică externă ceea ce dovedeşte mari deficienţe ale Administraţiei Prezidenţiale”, a opinat deputatul PSD.

El a arătat că preşedintele Traian Băsescu era obligat să fi făcut o vizită în Republica Moldova pentru a găsi o soluţie de compromis astfel încât starea de instabilitate de la graniţa României să fie dusă spre o zonă de stabilitate, sau să fi mers în Ungaria unde să-i ceară scuze preşedintelui Ungariei pentru că nu i-a permis să vină în România cu avionul. „Traian Băsescu rămâne la stadiul de preşedinte încălţat cu bascheţi şi purtând cipilică nu poate onora funcţia, mai ales în relaţiile de politică externă”, a spus deputatul PSD, care a arătat că situaţia actuală nu mai poate fi perpetuată, în condiţiile în care preşedintele statului dă direcţiile de politică externă ale ţării.

În acelaşi timp a ţinut să sublinieze că preşedintele PSD, Mircea Geoană, care este diplomat de carieră, are capacitatea să fie un bun preşedinte, fiind şi o variantă „credibilă şi acceptată” pentru politica externă a ţării.


Intră acum și în grupul de