Candidatul PSD Suceava pentru PE propune modelul francez pentru dezvoltarea sectorului agricol


Intră acum și în grupul de

Preşedintele TSD Suceava, consilierul judeţean Ioan Corjuc, candidat al PSD pentru Parlamentul European, propune ca pentru dezvoltarea sectorului agricol din judeţul Suceava să fie adoptat modelul francez. El a arătat că în Franţa s-au dezvoltat o serie de baze de achiziţii , cooperativele Cana, care aveau obligaţia de a cumpăra producţia agricolă a micilor producători la un preţ impus, urmând să o revândă cu un adaos minim către super şi hipermarketuri.

Tot în Franţa, într-una din situaţiile dificile pe care le-a traversat pentru ieşirea din criză, s-au acordat utilaje agricole micilor producători cu plata anuală şi termen de rambursare în 50 de ani ceea ce a dus la relansarea economică şi a făcut ca acum, Franţa să fie cel mai mare producător agricol al UE, a mai spus Corjuc.

Candidatul PSD Suceava pentru PE consideră că acordarea de subvenţii sau credite nerambursabile pentru IMM în vederea dezvoltării de surse alternative de energie verde care să scadă preţurile de producţie se va concretiza prin creşterea competitivităţii economice a IMM-urilor care vor putea face uşor faţă concurenţei.


Intră acum și în grupul de