Petru Luhan: “Îi invit pe români să se prezinte duminică la vot”


Intră acum și în grupul de

În ciuda unei campanii scumpe şi a folosirii tehnologiilor multimedia pentru a populariza alegerile europene, ultimele sondaje arată că prezenţa la vot va fi scăzută în multe state din Europa, iar Romania nu face excepţie.

Petru Luhan, candidatul PD-L la poziţia numărul 8 pentru un post de europarlamentar, a ţinut să sublinieze încă o dată efectul decisiv pe care îl au europarlamentarii asupra vieţii de zi cu zi a românilor şi însemnătatea prezentării la vot duminică, 7 iunie. El a arătat că următorul mandat 2009 – 2014 va avea pe agenda subiecte extrem de importante precum ocuparea forţei de muncă şi protecţia socială în Europa, schimbările climatice, pregătirea următoarei reforme majore a Politicii Agricole Comune, prevăzută pentru 2013 sau imbunătăţirea cadrului european de reglementare financiară, fiind cateva din temele majore ce vor fi abordate de viitorul Parlament.

“Alegerile pentru următoarea legislatură a UE sunt organizate în contextul celei mai grave crize economice globale din ultimii 60 de ani. Criza pieţei financiare, care a dus sistemul bancar la un pas de colaps în toamna anului 2008, are acum un impact asupra restului economiei, înăsprirea condiţiilor de creditare afectând consumul individual şi investiţiile în industrie. Îmbunătăţirea cadrului european de reglementare financiară va constitui o provocare majoră pentru următorul Parlament European ales. Votarea europarlamentarilor potriviţi în Parlamentul European este esenţială, avand în vedere că este primul mandat întreg, de cinci ani, pe care îl vor avea europarlamentarii români aleşi”, a declarat candidatul PD-L, care este licenţiat al Institutului de Studii Economice al Universităţii Osnabrück, Germania.

Luhan a mai arătat că votul „răpeşte” maxim 15 minute din ziua unui român şi că la aceste alegeri, românii pot vota indiferent că sunt la munte, la mare sau acasă, cu condiţia să prezinte la secţia de votare buletinul sau cartea de identitate. „Totul durează circa un sfert de oră. Cred că orice român poate face acest mic sacrificiu. Până la urmă este vorba şi de imaginea noastră în cadrul familiei europene. Cu atât mai mult cu cât, indiferent unde s-ar afla românii pot vota dacă au la ei cartea de identitate”, a declarat Luhan, subliind că ”un vot acordat Partidului Democrat Liberal este un vot acordat judeţului Suceava şi invitând sucevenii să iasă duminică la urne. “ Îi invit aşadar pe suceveni să se prezinte dumincă la vot şi să îşi aleagă cu înţelepciune reprezentanţii în Parlamentul European”, a conchis Petru Luhan, candidatul PD-L pentru Parlamentul European.


Intră acum și în grupul de