Orest Onofrei îi dă cu tifla lui Mircea Geoană


Intră acum și în grupul de

Secretarul Senatului României, senatorul PD-L de Suceava Orest Onofrei, a declarat duminică, la Bucureşti, pentru site-ul NewsBucovina, că preşedintele PSD Mircea Geoană nu se poate retrage din funcţia de vicepreşedinte CSAT aşa cum ar dori acesta, pentru că acel loc aparţine preşedintelui Senatului şi nu unei persoane anume.

Orest Onofrei a declarat că anunţul lui Mircea Geoană de a renunţa la funcţia ocupată în CSAT denotă de fapt iresponsabilitate şi necunoaşterea legii. „CSAT funcţionează după o lege unde funcţiile sunt reprezentate şi nu oamenii. Preşedintele Senatului are funcţia de vicepreşedinte şi nu te retragi când vrei tu”, a spus Onofrei care a precizat că Geoană se poate retrage din funcţie odată cu pierderea funcţiei de preşedinte al Senatului.

El a arătat că Mircea Geoană trebuia să ceară şi acceptul Biroului Permanent al Senatului privind această cerere. „Din punct de vedere strict militar gestul este de dezertare, care pentru un militar e o infracţiune foarte gravă”, a mai spus senatorul Orest Onofrei. Senatorul PDL de Suceava a subliniat că gestul lui Mircea Geoană are un caracter „pur electoral”, mai ales că este făcut într-o zi cu o puternică încărcătură politică, fiind ziua alegerilor europarlamentare.

Mircea Geoană a anunţat duminică la prânz ca renunţă la fotoliul din CSAT ca urmare a gestului preşedintelui Traian Băsescu de a face vizite, chiar în ziua alegerilor europarlamentare, trupelor române aflate în afara graniţelor ţării.


Intră acum și în grupul de