PSD Suceava acuză „turismul electoral” în zona Rădăuţi


Intră acum și în grupul de

Organizaţia judeţeană a PSD Suceava a sesizat în cursul zilei de duminică mai multe nereguli pe care le-a sesizat în timpul votării, cum ar fi transportul la secţia 104 din Rădăuţi a unor persoane ce veniseră să vândă produse în piaţa din municipiu, dar şi suspiciuni privind unii suceveni care votează în secţii din alte cartiere decât cele în care locuiesc.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Suceava, senatorul de Fălticeni Gavril Mîrza, a declarat că un incident semnalat de PSD a fost în Rădăuţi, la secţia 104, unde oamenii care veniseră la piaţă să vândă produse erau transportaţi cu un microbuz la secţia de votare, fiind dirijaţi de doi salariaţi ai Primăriei.

Reprezentantul PSD în secţia de votare a constatat că două din cele două persoane care au venit la vot aveau buletinele de identitate expirate. Gavril Mîrza a spus că pare suspect că diferite persoane din municipiul Suceava care locuiesc în cartierul George Enescu votează în cartierul Burdujeni, iar studenţii, în loc să voteze la secţia amenajată la Universitate, votează „după ce primesc o pizza şi un suc” tot în cartierul Burdujeni. Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean Suceava au declarat, pe de altă parte, că nu le-a fost semnalată nici o situaţie de „turism electoral”.


Intră acum și în grupul de