Petru Luhan pleacă la Bruxelles cu gânduri mari pentru Suceava


Intră acum și în grupul de

Singurul sucevean care a avut şansa de a câştiga competiţia electorală şi de a merge la Bruxelles, la Parlamentul European, democrat-liberalul Petru Constantin Luhan s-a declarat extrem de fericit la momentul anunţării rezultatelor votului. Luhan, care a candidat de pe locul 8 pe listele PD-L, în condiţiile în care partidul va trimite în PE 10 europarlamentari, a declarat că nu este foarte mulţumit de scorul obţinut de partidul său.

„Eu cred că scorul este mincinos. Trebuia să câştigăm, cel puţin la Suceava, la o diferenţă mult mai mare. Nu am reuşit să ne mobilizăm lumea la vot aşa cum ne-am fi dorit. Din punctul meu de vedere distanţa dintre instituţiile europene şi cetăţeanul român este încă mult prea mare, ca şi grad de cunoaştere”, a ţinut să precizeze Petru Luhan.

Din punctul de vedere al europarlamentarului sucevean instituţiile europene vor trebui promovate mult mai bine în Suceava şi în România, atât ca şi importanţă în viaţa oamenilor cât şi ca beneficii pe care le pot oferi.
Tânărul deputat european a spus pentru CRAI NOU că obiectivele sale pe termen scurt şi mediu vor fi „contribuirea la aderarea României la spaţiul Schengen, introducerea monedei unice, protecţia familiei şi mărirea siguranţei naţionale în condiţiile în care suntem ţara care are graniţa cu statele non-UE”.

Nu în ultimul rând Luhan a ţinut să explice că adoptarea unei politice unitare europene în ce priveşte agricultura va fi una dintre principalele sale preocupări la Bruxelles.


Intră acum și în grupul de