Senatorul PSD Ioan Stan, replică acidă după ce senatorul PNL Daniel Cadariu a cerut șefilor instituțiilor din județ să nu se implice în campania electorală: Cum își permite un parlamentar să interzică unui cetățean european al mileniului III să-și exercite dreptul democratic de a se implica civic?

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis, luni, că „teroarea portocalie” transformată în „galben-albastru” din perioada 2008-2012  nu va mai fi tolerată în județul Suceava și i-a atras atenția senatorului PNL de Suceava Daniel Cadariu că este inadmisibil ca un parlamentar să ceară public ca cetățenii să nu se implice în campania electorală.

Liderul social-democrat sucevean arată că de mult timp acțiunile și vorbele președintelui Klaus Iohannis dau impresia revenirii la o epocă a dictaturii și că acesta și-a depășit, abuziv, în mai multe rânduri, prerogativele președintelui unui stat democratic, cum ar fi situațiile repetate în care nu a respectat deciziile Curții Constituționale precum și situațiile în care, în pofida prevederilor constituționale, s-a manifestat total partinic convocând ședințe și impunând decizii în PNL, culminând cu obligarea acestui partid să depună iresponsabila moțiune de cenzură care a dus România în criza în care se află.

Constat că această atitudine s-a transmis sau s-a impus și la nivel inferior în PNL”, a declarat Ioan Stan.

El a arătat că a constatat că un parlamentar liberal sucevean, „cu o notorietate cel mult discutabilă”, îndrăznește să amenințe și să solicite șefilor instituțiilor deconcentrate din județ să interzică angajaților implicarea în activități politice, electorale.

Cum își permite un  parlamentar, care se presupune că ar cunoaște legea, să interzică unui cetățean european al mileniului III să-și exercite dreptul democratic de a se implica civic?”, a întrebat Ioan Stan.

Senatorul sucevean a recomandat acestui parlamentar, „a cărui viață politică nu ar fi existat fără pulpana protectoare a șefului său de partid”, să citească mai atent Constituția României.

Îi garantez că teroarea portocalie, devenită galbenă-albastră, instalată în perioada 2008-2012, nu va fi tolerată în România și cu atât mai mult în Suceava”, a spus Ioan Stan.

Liderul PSD Suceava a adăugat că dacă acest parlamentar are așa un spirit iscoditor, atunci ar putea să se preocupe, mai bine, de modul total discreționar în care șeful său a repartizat primăriilor, de la Consiliul Județean,  sume pentru echilibrarea bugetelor în această vară și pentru completarea funcționării în această toamnă pentru că „în mod josnic” raportul a fost de până la 5/1 în favoarea primăriilor PNL.

Citește și: Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu: Avertizez instituțiile deconcentrate ale statului să nu se implice în campania electorală!