FOTO // O gospodărie din localitatea Vatra Moldoviței a fost distrusă de un incendiu provocat intenționat

Un incendiu violent a izbucnit, în data de 25 octombrie, la o gospodărie din localitatea suceveană Vatra Moldoviței. Focul a distrus mai multe anexe și a afectat casa de locuit.

Potrivit Purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Slt. Alin Găleată, pompierii au fost anunțați la ora 22:12. Astfel, la fața locului au intervenit, cu cinci autospeciale, Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Vatra Moldoviței, Moldovița și Frumosu.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat mai multe anexe gospodărești, înglobate într-o construcție corp comun, precum și acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Sursa citată arată că incendiul a fost lichidat la ora 01:32, dar până atunci au ars construcția corp comun, compusă din bucătărie de vară, magazie, adăpost de animale și șură, pe o suprafață totală de aproximativ 200 mp, astereala acoperișului casei de locuit pe 100 mp, circa 5 metri cubi lemn de foc, 3 tone de fân și un metru cub de cherestea. Au mai fost afectate de foc instalația electrică, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, materiale textile și aparatură electrocasnică. S-au degradat pereții interiori și tavanul casei, învelitoarea din tablă a acoperișului și alte bunuri din gospodărie.

În urma incendiului nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și anexele învecinate (care nu erau incluse în construcția corp comun).

Potrivit ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.