PD-L Suceava visează cu ochii deschişi la un nou mandat de preşedinte pentru Traian Băsescu


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur (care este liderul judeţean al democrat-liberalilor suceveni), s-a declarat satisfăcut de scorul obţinut de partidul său la alegerile din 7 iunie şi a anunţat că la alegerile prezidenţiale scorul va fi îmbunătăţit considerabil. Pe de altă parte Gheorghe Flutur a fost extrem de atent cu vorbele şi a evitat să spună care va fi candidatul PD-L pentru palatul Cotroceni spunând doar că mecanismul de partid trebuie pregătit pentru câştigarea prezidenţialelor.

Gheorghe Flutur a spus într-o conferinţă de presă că în această perioadă se face, pe colegii electorale, analiza alegerilor europarlamentare pentru a corecta unele deficienţe, remarcând că în judeţul Suceava, partisul său a reuşit să câştige alegerile în 72 de localităţi, o serie de victorii fiind repurtate chiar în foste fiefuri ale PSD.

„Facem analiza performanţelor pe colegii”, a spus Flutur care a subliniat că în Suceava, PD-L a obţinut un scor care îl mulţumeşte, organizaţia fiind între primele patru din ţară. „Pentru toamnă acest scor va fi îmbunătăţit”, a spus Flutur evitând însă să nominalizeze candidatul partidului său. „Vom susţine candidatul care va câştiga Preşedinţia României”, a explicat Gheorghe Flutur, arătând că PD-L ar fi obţinut un rezultat mai bun la europarlamentare dacă prezenţa la urne, în special cea din mediul urban, ar fi fost mai mare.

El consideră că absenteismul la alegerile europarlamentare a fost determinat de modul în care a fost abordat acest scrutin, în special lipsa dezbaterilor publice. Vicepreşedintele PD-L a mai subliniat că pentru alegerile prezidenţiale, PDL îşi propune să lupte împotriva absenteismului la urne, „prin orice mijloace”.


Intră acum și în grupul de