Rozopol nu se gândeşte să demisioneze în urma rezultatelor obţinute de PNL Suceava la euroalegeri


Intră acum și în grupul de

Cu toate că apreciază rezultatele obţinute de organizaţia suceveană a PNL ca fiind nesatisfăcătoare, liderul interimar al liberalilor suceveni, Philip Florin Rozopol, a declarat, joi, că nu intenţionează să demisioneze din funcţie şi că aşteaptă decizia conducerii partidului, care va veni în urma unei „analize foarte serioase”. Potrivit preşedintelui PNL Suceava, principala cauză a acestor rezultate nesatisfăcătoare (10,99%) o constituie „mobilizarea defectuoasă” pentru electoratul liberal şi totodată turismul electoral practicat în judeţ „Nu am reuşit să facem din acest judeţ o destinaţie turistică clasică, dar am reuşit să facem un judeţ de turism electoral cu destinaţii noi, cum ar fi Sasca Mică, Moara-Frumoasa, Muşeninţa-Băineţ”, a afirmat Rozopol.

Întrebat dacă va demisiona din funcţie sau va aştepta să fie destituit de conducerea centrală a partidului, Rozopol a spus că nu intenţionează să-şi depună mandatul de preşedinte al organizaţiei. „Nu mă gândesc să demisionez. Ne aşteptăm la o analiză foarte serioasă”, a spus Rozopol, care a menţionat că dacă va fi destituit din funcţie nu va candida pentru preşedinţia PNL Suceava la alegerile programate la mijlocul lunii iulie.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, luni, la finalul BPC, că, după o analiză mai complexă în CNEx de luni, liberalii vor lua măsuri destul de ferme în cazul filialelor care au înregistrat scoruri foarte mici la euroalegeri, măsuri care merg până la destituirea conducerilor organizaţiilor.

Conform centralizării făcute de secretariatul general al PNL, organizaţiile PNL care au obţinut cele mai bune scoruri sunt: Ilfov – 23,91%, Sectorul 1 – 23,79%, Giurgiu – 22,51%, Bacău – 20,90% şi Călăraşi – 20,87%, iar cele mai slabe au fost, în afară de judeţele Covasna şi Harghita, Dâmboviţa – 7,11%, Neamţ – 8,51%, Bistriţa – 9,46%, Sălaj – 10,31%, Cluj – 10,67% şi Suceava – 11%.


Intră acum și în grupul de