Flutur, după discuții cu eurodeputatul liberal Siegfried Mureșan pe tema construcției de autostrăzi și a alocării de fonduri necesare dezvoltării locale: Numai așa se vor întoarce sau vom stopa plecarea tinerilor din țară


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava și al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, după acțiunile politice la care a participat împreună cu europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan, că guvernele PSD din ultimii ani nu au atras fondurile europene pe care România le avea la dispoziție pentru marile proiecte, inclusiv pentru autostrăzi.

Președintele Flutur a spus că din cei șapte ani ai exercițiului financiar 2014-2020 șase au trecut, iar Guvernul PSD, din 10,5 miliarde de euro, a cheltuit doar 1,8 miliarde.

„Au făcut împrumuturi pe care să le plătească copiii și nepoții noștri, dar nu au reușit să facă autostrăzi, mai ales în Moldova. Garantul autostrăzilor pentru Moldova este președintele Klaus Iohannis și noi suntem aici să-l susținem pentru un nou mandat de președinte”, a spus Flutur.

El a arătat că președintele Iohannis este cel care a adus în CSAT Autostrada Moldovei.

Mai mult, Flutur a spus că garanți ai realizării autostrăzilor sunt și Siegfried Mureșan și toată echipa liberală de la Bruxelles.

„Noi facem parte din familia politică cea mai puternică unde este și Angela Merkel, cancelarul Germaniei, familia unde este și președintele actual al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Suntem o familie politică respectată. La Bruxelles avem guvern condus de un reprezentant al nostru, PPE, la București așteptăm instalarea guvernului liberal Ludovic Orban. Să dea Dumnezeu să iasă și Klaus Iohannis președinte cu un scor foarte bun și eu sunt convins că la Suceava o vom face, iar noi cei din administrația locală dorim enorm de mult să ajungă mai mulți bani. Aștept și Siegfried Mureșan știe: bani pentru centuri ocolitoare, că vorbim de a doua centură a Sucevei, a Fălticeniului, a Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei. Trebuie să scoatem traficul greu din localități”, a spus Flutur.

El a subliniat că este nevoie să se înceapă foarte urgent drumul expres pe patru benzi Siret-Suceava-București care este în Master Plan-ul de Transporturi. dar este întârziat, iar pe actualul drum se fac zece ore de la Suceava la București ceea ce nu este în regulă.

„Avem nevoie de fonduri mai multe pentru orașele mici pe care trebuie să le facem centre de dezvoltare locală. Numai în felul acesta se vor întoarce, sau vom stopa migrarea tinerilor în străinătate”, a spus Flutur.

„Trebuie să ne gândim în viitor ce facem cu această țară. Cine va plăti pensiile celor care trebuie să iasă la pensie? Se nasc mai mulți copii din Suceava în Italia și în Spania. Demografic am scăzut îngrijorător”, a mai declarat președintele Flutur.

El consideră că este absolut obligatoriu ca să se înceapă urgent investițiile în autostrăzi.

„Îmi doresc ca anul viitor pe vremea asta să vin într-o emisiune cu glodul pe papuci de la șantierul autostrăzii care să lege Suceava de București”, a spus Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de