Nechifor propune un slogan pentru PD-L: „Nu puteţi voi vota cât poate PD-L fura”


Intră acum și în grupul de

Parlamentarul social-democrat Cătălin Nechifor, care a făcut parte din echipa tehnică de campanie a PSD a declarat, vineri, că în urma analizei votului din 7 iunie s-a constatat „o triangulaţie” Suceava-Neamţ-Botoşani, judeţe unde conducerea Consiliilor judeţene este asigurată de preşedinţi PD-L. „A fost un fel de frăţie locală pentru a da un semnal că Moldova e portocalie, dar nu le-a reuşit”, a spus Nechifor. El a arătat că potrivit „algoritmului Manţog”, până la ora 12, alegătorii implicaţi în această „triangulaţie” au votat în secţiile de votare de care aparţineau, iar apoi cei din Suceava au mers să voteze în Neamţ şi Botoşani, cei din Botoşani în Suceava şi Neamţ, iar cei din Neamţ în Suceava şi Botoşani.

„A fost un turism electoral”, a spus afirmat, care a remarcat că localităţile în care aceştia au votat nu sunt destinaţii turistice şi că respectivii nu aveau înscrise pe listele electorale suplimentare CNP corect. „Am văzut un proces verbal dintr-o secţie din judeţul Neamţ, dintr-o zonă pierdută, unde trei câmpulungeni au votat şi aveau ultimele şase cifre din CNP acelaşi”, a arătat Nechifor.

Totodată, deputatul PSD a ţinut să precizeze că la euroalegerile din 7 iunie s-a înregistrat acelaşi număr de votanţi pe listele suplimentare ca şi la alegerile din 2004, cu toate că în 2009 prezenţa a fost la jumătate faţă de cea din 2004. „Au fost peste 600.000 de voturi pe liste suplimentare şi la alegerile din 2004 şi la cele din 2009, dar în 2009 prezenţa a fost la jumătate”, a explicat Nechifor. El consideră că la aceste alegeri europarlamentare „PD-L a dat proba clară că alegerile sunt furate consecutiv”. „PDL şi-a însuşit toate tehnicile de manipulare a votului”, a subliniat deputatul sucevean, care este de părere că PD-L ar trebui să-şi schimbe sloganul folosit în 2004 şi să spună că „Nu puteţi voi vota cât poate PD-L fura”.

El a mai adăugat că cei care în 2004 clamau că sunt furaţi în alegeri au dovedit, după cinci ani, că de fapt ei erau cei care furau. „Hoţul striga, hoţii”, a declarat Nechifor, cu menţiunea că în 2004 singurul caz dovedit de vot multiplu a fost al unui candidat al Alianţei DA, iar în 2009 singura fraudă electorală clară a fost constatată în comuna suceveană Preuteşti unde au fost găsite 228 de voturi în plus faţă de numărul de votanţi.


Intră acum și în grupul de