Preşedintele CJ Suceava reclamă atitudinea “obraznică” a lucrătorilor de pe DN 17

Şeful deliberativului judeţean sucevean, Gheorghe Flutur, a solicitat, joi, Ministerului Transporturilor şi Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale să găsească soluţii pentru ca firma ce efectuează lucrări de modernizare a DN 17 să-şi respecte contractul. El a apreciat că respectiva societate de construcţii are o „atitudine deplasată şi obraznică”, arătând că miercuri seara, după o ploaie torenţială, s-au blocat trei podeţe de pe DN 17 în zona comunei Vama şi că a fost nevoit să telefoneze la conducerea firmei pentru ca aceste zone să fie deblocate. „S-au evaporat muncitorii de pe DN 17. Au abandonat lucrările pe unele zone”, a spus preşedintele CJ Suceava, recunoscând că a ajuns în situaţia jenantă să lucreze „pe post de împingător” şi să solicite mereu ca firma să-şi facă treaba.

În urmă cu o săptămână, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a vizitat şantierul şoselei de centură a municipiului Suceava, unde a găsit mai multe utilaje şi unde muncitorii lucrau, însă la scurt timp după ce acesta a părăsit judeţul, atât muncitorii, cât şi utilajele au abandonat zona în lucru.

La vremea respectivă preşedintele CJ Suceava a spus că “excesul de zel e la venirea unui ministru, şi nu la plecare”, şi că, din păcate, în România e o problemă “cu reminiscenţe din trecut”, ca atunci când vine un oficial “să fim obosiţi şi, dacă se poate, cu cizmele murdare”. Preşedintele CJ Suceava a arătat că în cazul firmelor care lucrează la drumuri în judeţ rămâne să “pună presiune” în continuare, astfel încât acestea să aibă un ritm mai mare de lucru.

loading...