Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu cere anchetă privind atribuirea lemnului de foc către populația județului Suceava: Foarte mulți cetățeni au depus cereri încă din luna iunie și nu au primit încă răspuns

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a cerut, marți, o anchetă privind atribuirea lemnului de foc către populație.

El arată că ancheta ar trebui să vizeze în special zona ocoalelor silvice Mălini și Râșca, dar și alte ocoale din județul Suceava.

„Foarte mulți cetățeni din aceste zone ale județului se plâng de faptul că, deși au depus cereri de furnizare a lemnului de foc încă din luna iunie, iar acum suntem în prag de iarnă, nu au primit nici până astăzi un răspuns”, a spus Cadariu.

El susține că s-a ajuns ca locuitorii din județul Suceava să sufere de lipsa lemnului de foc mai rău decât cei din zona Săveni, județul Botoșani, spre rușinea celor de la Direcția Silvică Suceava.

„Trebuie lămurite cât se poate de repede mecanismele suspecte care stau în spatele acestei stări de fapt. Nu ne mai miră nimic cu privire la nepăsarea celor de la PSD atunci când discutăm despre cetățeanul obișnuit”, a adăugat senatorul liberal.

Daniel Cadariu a reamintit că PSD „a trântit” în Parlament propunerea legislativă a parlamentarilor liberali cu privire la reducerea prețului lemnului de foc pentru populație prin scăderea TVA de la 19% la 9%.

loading...