Liberalii suceveni se pregătesc de alegeri interne


Intră acum și în grupul de

„Vom avea, în sfârşit, o conducere legitimă după un an şi jumătate de conduceri interimare”, a declarat marţi, vicepreşedintele interimar al PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc, care a anunţat că organizaţia judeţeană PNL Suceava urmează să-şi aleagă noua conducere în data de 12 iulie, indiferent de deciziile adoptate luni de CNEx a PNL, care vizează analiza activităţii actualei conduceri. Potrivit lui Steiciuc, după alegerile interne, cu o conducere stabilită prin votul membrilor, organizaţia PNL Suceava va trebui să înceapă procesul de reconstrucţie şi formarea unei echipe puternice aşa cum a fost în anul 2004 când a obţinut cele mai bune rezultate. „Noi trebuie să reconstruim ceea ce s-a pierdut din 2004 şi până acum”, a subliniat liderul liberal sucevean.

Steiciuc a fost ales, în luna aprilie, preşedinte al organizaţiei municipale PNL Suceava, după ce şi această organizaţie a avut conducere interimară timp de un an. PNL Suceava are conducere interimară de la începutul lunii februarie 2008, după ce fostul preşedinte al organizaţiei, primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a înscris în PD-L şi a candidat din partea acestui partid la alegerile locale.

CNEx al PNL a mandatat un grup alcătuit din preşedintele PNL, prim-vicepreşedintele Ludovic Orban, secretarul general Radu Stroe şi, după caz, vicepreşedintele cu atribuţii regionale, pentru a purta în termen de două săptămâni discuţii şi analize aplicate cu fiecare dintre organizaţiile judeţene ale PNL care au obţinut la alegerile europarlamentare rezultate sub media naţională.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat că la următorul CNEx, programat în 6 iulie se vor lua decizii, de la caz la caz, privind schimbarea unor conduceri, desemnarea unor conduceri interimare sau declanşarea unor conferinţe judeţene de alegeri. Întrebat despre o propunere formulată în BPC, privind amânarea organizării conferinţelor judeţene de alegeri până după alegerile prezidenţiale, preşedintele PNL a menţionat că, deşi nu s-a mai reluat această propunere în CNEx, în principiu, linia pe care vor merge liberalii “va fi aceea de a amâna aceste conferinţe judeţene, pentru că desfăşurarea lor presupune un consum de energii şi de timp”, care se suprapune cu o perioadă în care aceştia trebuie să aibă alte activităţi. “De la caz la caz, când vine sorocul pentru fiecare organizaţie, se adresează Biroului Politic şi acesta stabileşte când şi dacă au loc alegerile respective sau le poate amâna”, a adăugat Antonescu.

El a informat că PNL a adoptat în CNEx “un calendar foarte exact pentru dezvoltarea reţelei electorale a organizaţiilor municipale”, pentru ca, la începutul toamnei, organizaţiile să fie într-o măsură mult mai mare capabile să atragă şi să mobilizeze din punct de vedere electoral potenţialul pe care partidul îl are.

Conform centralizării făcute de secretariatul general al PNL, organizaţiile care au obţinut cele mai bune scoruri sunt: Ilfov-23,91%, sector 1 cu 23,79%, Giurgiu 22,51%, Bacău-20,90% şi Călăraşi 20,87%, iar cele mai slabe au fost, în afară de judeţele în care românii sunt minoritari, Dâmboviţa cu 7,11%, Neamţ 8,51%, Bistriţa 9,46%, Sălaj 10,31%, Cluj 10,67%, Suceava 11%, Ialomiţa 11,32%, Satu-Mare 11,33%, Olt 11,40%.


Intră acum și în grupul de