Răzbunarea preşedintelui interimar Philip Rozopol


Intră acum și în grupul de

Preşedintele interimar al PNL Suceava, Philip Rozopol, a declarat, că va cere sancţionarea deputatului Gheorghe Coroamă, pentru că a convocat o conferinţă de presă pentru a sprijini candidatura la preşedinţia organizaţiei a fostului prefect, Alexandru Ştefan Băişanu. Rozopol, care a venit la conferinţa de presă convocată de deputatul Coroamă, s-a aşezat în zona rezervată presei, iar după ce fostul prefect şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Suceava, a spus că va cere sancţionarea lui Coroamă pentru convocarea acestei conferinţe de presă.

El a mai spus că în cazul conferinţelor de presă convocate de parlamentari, aceştia trebuie să prezinte probleme legate de activitatea legislativă sau parlamentară neexplicând dacă acest lucru este obligatoriu sau nu. „E surprinzător că Gheorghe Coroamă, ce a excelat prin absenteism să deschidă acţiunea de sprijin pentru domnul Băişanu”, a mai spus Ph. Rozopol care a precizat că va prezenta această situaţie Comisiei de disciplină a partidului în vederea sancţionării parlamentarului, măsură care ar fi de altfel unicat în istoria PNL Suceava.

La rândul său, deputatul Gheorghe Coroamă a spus că atitudinea preşedintelui interimar al organizaţiei, Philip Rozopol, este determinată de faptul că este „de mai puţină vreme membru al PNL”, partid care este însă un exemplu în ceea ce priveşte democraţia internă. El a subliniat că îl susţine fără rezerve pe Alexandru Băişanu pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene, adăugând că are sentimentul că în această organizaţie se manifestă o stare de autosuficienţă faţă de rezultatele obţinute la alegeri.

„Diferitele structuri de conducere sunt copleşite de o stare de resemnare, neputinţă faţă de adversarii politici”, a spus Coroamă care a menţionat că formarea unei echipe în jurul fostului prefect Alexandru Băişanu a fost ideea sa în urma discuţiilor avute cu numeroşi membri ai organizaţiei judeţene. „E nevoie de schimbare şi de o voce puternică în organizaţia judeţeană”, a mai spus deputatul PNL.

La conferinţa de presă a PNL Suceava a fost prezent şi deputatul minorităţii italiene din Parlament, Mircea Grosaru, şi care a menţionat că susţine reconstrucţia organizaţiei liberale sucevene din care s-a suspendat în anul 2000. „Sunt membru PNL din 1991 şi nu mi-am dat demisia şi sunt suspendat din partid. Am rămas în PNL şi cu sufletul şi cu mintea”, a explicat deputatul Mircea Grosaru, fost secretar coordonator al PNL Suceava până în anul 2000.

El a arătat că se implică în reconstrucţia organizaţiei PNL Suceava şi că ar putea candida pentru o funcţie de conducere, cel puţin cea pe care a avut-o, de secretar general, arătând că la Suceava democraţia este în pericol în condiţiile în care PNL a câştigat la alegerile europarlamentare doar zece la sută din voturi. „În Suceava trebuie o opoziţie puternică”, a spus deputatul Grosaru care a subliniat că deşi este prieten de familie cu actualul preşedinte interimar al organizaţiei nu-l susţine la alegerile care ar urma să se desfăşoare în 12 iulie.

„Nu putem vota să punem o conducere cu experienţă de zece ani în PSD”, a mai arătat Grosaru care a făcut referire la faptul că actualul lider interimar al PNL Suceava, Philip Rozopol, care a intrat în PNL în 2008, a fost o perioadă lungă de timp membru PSD. Mai mult Mircea Grosaru l-a acuzat indirect pe Philip Rozopol că are contracte la firma sa de ars deşeuri cu unităţi aparţinând Consiliului Judeţean şi Primăriei Suceava, fapt care a fost confirmat de preşedintele interimar însă într-o formulă personală. Mircea Grosaru a fost extrem de virulent în privinţa actualei conduceri interimare şi a explicat că PNL Suceava trebuie să intre într-o altă zonă de atac dacă doreşte să conteze pe eşicherul politic.

Fostul prefect de Suceava, Alexandru Băişanu, a anunţat duminică faptul că doreşte să candideze la preşedinţia organizaţiei judeţene PNL Suceava pentru că este necesară o schimbare totală în ceea ce priveşte acţiunea politică a PNL în acest judeţ şi că va începe „un atac la baionetă” faţă de adversarii politici. El a mai spus că „hăituirea membrilor PNL” de actuala putere va trebui stopată şi că liberalii vor fi protejaţi şi apăraţi de toate excesele puterii.


Intră acum și în grupul de