Videanu asigură că PD-L nu va răspunde provocărilor lansate de PSD


Intră acum și în grupul de

Aflat marţi la Suceava, prim-vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu, a declarat că a cerut partenerilor de coaliţie să nu transfere conflictul intern în cadrul coaliţiei de guvernare. „Avem o criză. Este suficient de grea, nu şi cu una politică pe care PSD vrea să o transfere, din raţiuni politice în Guvern. Oricum domnul Geoană va pierde”, a spus Videanu. El a arătat că spre deosebire de PD-L, care în momentul când a luat decizia de a participa la acest parteneriat, tot partidul s-a racordat la această decizie, în interiorul PSD cam vreo 70 la sută şi-au dorit acest lucru, în timp ce 30 la sută nu au dorit acest lucru. „Din prima zi a înfiinţării noului Guvern, o serie întreagă de lideri, domnul Năstase, domnul Vanghelie, domnul Iliescu, au atacat atât primul ministru cât şi guvernarea în ansamblul ei”, a evidenţiat Videanu.

În ceea ce priveşte înregistrările din şedinţa PSD de la Turnu Măgurele, el consideră că acestea au fost făcute publice intenţionat, fiind o „provocare politică”. „La PSD nimic nu e întâmplător. Este criza care este în interiorul PSD. Aşa se manifestă ea. Nu aţi văzut? Nu e prima dată când PSD se filmează unul pe altul şi se dau pe surse în presă”, a declarat Videanu.

El a ţinut să sublinieze că nu va răspunde provocărilor politice. „Suntem în Parteneriatul pentru România şi nu vom răspunde nici unei provocări politice din acest punct de vedere. Vă spun cu sinceritate că ceea ce ne interesează în această perioadă dificilă e să găsim soluţii la criza actuală, astfel încât efectele acestei crize pentru români să fie cât mai mici”, a spus în final liderul PD-L.


Intră acum și în grupul de