Ucrainence ce nu au studiat limba română în facultate, candidate la titularizare


Intră acum și în grupul de

Catedrele vacante din judeţul Suceava au început să fie râvnite de cadrele didactice absolvente a universităţilor de peste graniţă. Adjunctul IŞJ Suceava, Virginel Iordache, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că există şi unele „anomalii” la examenul de titularizare din 15 iulie, dar care sunt acceptate prin metodologie.

„Două absolvente de filologie de la o universitate din Ucraina, ce nu aveau nici o oră de studiu a limbii române şi-au depus dosare. Diplomele lor au fost validate de Ministerul Educaţiei şi vor candida pe posturile de învăţătoare şi educatoare, în limba română”, a precizat Virginel Iordache.

Acesta a menţionat că cele două persoane sunt stabilite în Suceava, iar dosarele lor au fost acceptate.

Centrul de examen unde vor fi testaţi învăţătorii şi educatorii este organizat la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava, acestuia fiindu-i arondate şi Şcolile generale nr. 10 şi 11 din Burdujeni.

În judeţul Suceava pentru educatoare sunt vacante 50 posturi titularizabile şi 73 netitularizabile pentru care şi-au depus dosare de înscriere 167 de candidate, iar la învăţătoare sunt 38 posturi titularizabile şi 79 netitularizabile cu 311 concurente.


Intră acum și în grupul de