Înscrieri record la examenul de titularizare


Intră acum și în grupul de

Înscrierile la examenul de titularizare au depăşit cu mult estimările IŞJ Suceava. „Este un număr record de înscrişi la titularizare. Acest lucru se explică prin faptul că oamenii caută un loc de muncă”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă adjunctul IŞJ Suceava, Virginel Iordache. Acesta a precizat că la primul centru de înscriere de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava s-au depus 866 dosare iar la cel de al doilea centru, organizat la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava un număr de 967 de dosare. Virginel Iordache a menţionat că nu toate dosarele sunt pentru examen ci sunt şi pentru suplinire şi detaşare la cerere.

Până pe data de 26 iunie aceste dosare sunt verificate urmând ca în perioada 29 iunie- 3 iulie să aibă loc validarea înscrierilor. „Această etapă este foarte importantă pentru că dă posibilitatea candidaţilor să îşi schimbe opţiunea iniţială, în funcţie de studiile pe care le-au absolvit. Prezenţa lor este absolut obligatorie”, a afirmat Virginel Iordache.

Cea mai mare concurenţă se înregistrează la istorie unde pe un singur post titularizabil şi 21 netitularizabile sunt 84 de înscrişi şi la limba română unde pe 21 catedre titulare şi 38 netitulare sunt depuse 224 dosare.

La învăţători au fost depuse 311 dosare, la educatori 167 dosare, la limba engleză- 148, la franceză-100. „Concurenţa este acerbă iar intenţia conducerii IŞJ este să realizeze un concurs corect şi transparent. Dorm ca, colegi competenţi să ajungă unde le este locul” a spus adjunctul IŞJ Suceava adăugând că „prezenţa în număr atât de mare a colegilor ce au lucrat în străinătate şi au revenit în ţară sau au lucrat în alte domenii şi ce doresc să revină în învăţământ are loc pe fondul crizei”.
În opinia lui Virginel Iordache în învăţământ salariul este submediocru dar este un loc de muncă sigur, deocamdată.

Anul acesta în judeţul Suceava sunt 355 posturi titularizabile şi 651 netitularizabile.
Cele mai multe posturi vacante sunt la educaţie fizică şi sport, unde s-au scos 52 posturi titularizabile şi 71 netitularizabile, la educatoare 50 titularizabile, respectiv 73, şi la învăţători, unde sunt 38 posturi titularizabile şi 79 netitularizabile.


Intră acum și în grupul de