Înfiinţarea unui nou cimitir în municipiu nu constituie urgenţă pentru Ministerul Justiţiei


Intră acum și în grupul de

Senatorul PD-L de Suceava, Orest Onofrei, a apreciat, miercuri, drept anormală poziţia Ministerului Justiţiei, care a avizat cu observaţii un proiect de ordonanţă de urgenţă privind alocarea de teren pentru un cimitir în municipiul Suceava, arătând că trebuie probată urgenţa, în condiţiile în care toţi factorii de decizie implicaţi au fost de acord cu acest transfer. .„Dacă să îngropi morţii nu e o urgenţă, eu cred că secretarii de stat din Ministerul Justiţiei ce stau pe post de momâi ar trebui de urgenţă schimbaţi”, a declarat Onofrei.

Parlamentarul sucevean a arătat că în urmă cu patru luni a iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se transferă 15 hectare de teren din administrarea Staţiunii de Cercetări Agricole Suceava în proprietatea municipiului Suceava din care trei hectare necesare pentru un cimitir, iar restul pentru un complex sportiv pe care Primăria Suceava ar urma să-l construiască printr-un program finanţat cu fonduri europene. „E vorba de o situaţie de urgenţă pentru că s-a ajuns ca pentru a îngropa un mort familia adună într-un săculeţ oasele celui îngropat înainte pentru a folosi astfel mormântul”, a spus Onofrei. El a explicat că şi proiectul european pe care municipalitatea suceveană vrea să-l promoveze pentru un complex sportiv constituie o urgenţă, pentru că dacă nu se alocă terenul se pierde finanţarea.

Senatorul democrat-liberal consideră că era normal ca reprezentanţii MJ să precizeze încă de la început că sunt de acord cu acest transfer dacă este promovat prin lege pentru că, de când a început demersurile, în urmă cu patru luni, în prezent proiectul legii era cel puţin adoptat de prima Cameră sesizată.


Intră acum și în grupul de