Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu acuză PNL de ipocrizie pentru că nu și-a votat propriul proiect de lege privind creșterea burselor în învățământul profesional, iar voturile PSD nu au fost suficiente pentru adoptarea legii

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a acuzat, miercuri, parlamentarii PNL de ipocrizie pentru că nu și-au votat propriul proiect de lege care prevedea creșterea valorii burselor din învățământul profesional.

Rădulescu arată într-un comunicat de presă că alegerile prezidențiale au fost câștigate, fără echivoc, de Klaus Werner Iohannis – candidatul propus de PNL, iar parlamentarii liberali, susținătorii acestuia, au evidențiat că la această reușită au contribuit în număr mare tinerii, elevii și studenții români.

„Probabil că demersurile guvernării social-democrate referitoare la această categorie de vârstă (creșterea cuantumului alocațiilor, burselor, dezvoltarea unor programe de susținere financiară: „Investește în tine”, gratuități pentru transport public, etc),  nu sunt relevante în  alegerea președintelui României”, a apreciat Rădulescu.

El a adăugat că nu vrea să creadă că opțiunea exprimată de tinerii României a fost influențată doar de campanii mai mult sau mai puțin oneste pe rețelele de socializare și își exprimă convingerea că decizia a fost luată în urma unor analize personale, obiective și raționale

În aceste condiții, Rădulescu supune raționamentului tinerilor situația în care parlamentarii liberali nu și-au votat propriul proiect de lege.

Astfel, în ședința de plen de marți a Senatului, a fost dezbătut un proiect legislativ referitor la creșterea cuantumului burselor acordate în învățământul profesional de la 200, la 300 de lei începând cu 1 ianuarie 2020 și apoi cu câte 150 de lei de la începutul fiecărui an, până la nivelul de 950 de lei.

„Este o inițiativă lăudabilă ce aparține unor parlamentari liberali, inclusiv doamnei Raluca Turcan. Acest proiect a fost adoptat tacit în aprilie, 2019, în Camera Deputaților. Din păcate, în Senat, chiar inițiatorii, senatorii PNL (inclusiv senatorul liberal sucevean) nu și-au votat propriul proiect legislativ”, a spus Rădulescu.

El a menționat că deși cei 62 de senatori PSD au votat pentru, proiectul nu a fost adoptat din lipsă de voturi, ceea ce înseamnă că bursele elevilor din învățământul profesional nu mai cresc.

„Este încă o dovadă a ipocriziei a parlamentarilor liberali, care din păcate, va fi urmată în curând de multe alte astfel de dovezi”, a conchis deputatul Alexandru Rădulescu. (T.B.)

loading...