Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu acuză PNL de ipocrizie pentru că nu și-a votat propriul proiect de lege privind creșterea burselor în învățământul profesional, iar voturile PSD nu au fost suficiente pentru adoptarea legii


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a acuzat, miercuri, parlamentarii PNL de ipocrizie pentru că nu și-au votat propriul proiect de lege care prevedea creșterea valorii burselor din învățământul profesional.

Rădulescu arată într-un comunicat de presă că alegerile prezidențiale au fost câștigate, fără echivoc, de Klaus Werner Iohannis – candidatul propus de PNL, iar parlamentarii liberali, susținătorii acestuia, au evidențiat că la această reușită au contribuit în număr mare tinerii, elevii și studenții români.

„Probabil că demersurile guvernării social-democrate referitoare la această categorie de vârstă (creșterea cuantumului alocațiilor, burselor, dezvoltarea unor programe de susținere financiară: „Investește în tine”, gratuități pentru transport public, etc),  nu sunt relevante în  alegerea președintelui României”, a apreciat Rădulescu.

El a adăugat că nu vrea să creadă că opțiunea exprimată de tinerii României a fost influențată doar de campanii mai mult sau mai puțin oneste pe rețelele de socializare și își exprimă convingerea că decizia a fost luată în urma unor analize personale, obiective și raționale

În aceste condiții, Rădulescu supune raționamentului tinerilor situația în care parlamentarii liberali nu și-au votat propriul proiect de lege.

Astfel, în ședința de plen de marți a Senatului, a fost dezbătut un proiect legislativ referitor la creșterea cuantumului burselor acordate în învățământul profesional de la 200, la 300 de lei începând cu 1 ianuarie 2020 și apoi cu câte 150 de lei de la începutul fiecărui an, până la nivelul de 950 de lei.

„Este o inițiativă lăudabilă ce aparține unor parlamentari liberali, inclusiv doamnei Raluca Turcan. Acest proiect a fost adoptat tacit în aprilie, 2019, în Camera Deputaților. Din păcate, în Senat, chiar inițiatorii, senatorii PNL (inclusiv senatorul liberal sucevean) nu și-au votat propriul proiect legislativ”, a spus Rădulescu.

El a menționat că deși cei 62 de senatori PSD au votat pentru, proiectul nu a fost adoptat din lipsă de voturi, ceea ce înseamnă că bursele elevilor din învățământul profesional nu mai cresc.

„Este încă o dovadă a ipocriziei a parlamentarilor liberali, care din păcate, va fi urmată în curând de multe alte astfel de dovezi”, a conchis deputatul Alexandru Rădulescu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de