Niciun ofertant la licitația pentru 10 autobuze electrice mici la Primăria Suceava. Firme din China, Turcia și Ilfov au depus oferte pentru a livra cele 25 de autobuze mari


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că în data de 12 decembrie va fi reluată licitația pentru achiziția a 10 autobuze electrice mici întrucât nu a fost depusă nicio ofertă, precizând că în ceea ce privește cele 25 de autobuze electrice mari au fost depuse trei oferte.

El a spus că pentru alte 15 autobuzele electrice ofertele se află în evaluare la Ministerul Dezvoltării.

Pentru cele 25 de autobuze mari de 12 metri s-au interesat 8 firme, dar au depus oferte doar trei firme, una din Ilfov, una din China și o a treia din Turcia.

„Sperăm să avem baftă să putem cumpăra niște autobuze bune”, a spus primarul care a subliniat că caietul de sarcini este foarte drastic privind caracteristicele acestor autobuze.

El a menționat că în ceea ce privește cele 10 autobuze mici de 6 metri nu a fost prezentată nicio ofertă.

Lungu a subliniat că exigența din caietul de sarcini prevede, în special, ca motorul să aibă o putere nominală de 195 de KW și capacitatea bateriei de 340 KW la  autobuzele de 12 metri, respectiv 100 de KW la motor și 80 KW la baterie pentru autobuzele de 6 metri.

Primarul a precizat că licitația pentru autobuzele mici va fi reluată în 12 decembrie, iar dacă nici de această dată nu vor fi oferte se va analiza motivele pentru care această licitație nu este atractivă.


Intră acum și în grupul de