Noul preşedinte al PNL Suceava este Valică Gorea


Intră acum și în grupul de

Valică Gorea, fost şef al Agenţiei Nucleare Române, este noul preşedinte al Organizaţiei judeţene Suceava a PNL, în locul lui Philip Rozopol, care a fost demis din cauza rezultatelor slabe obţinute la alegerile europarlamentare din 7 iunie. Schimbarea din funcţie a lui Rozopol s-a făcut la şedinţa de joi de la Bacău, unde organizaţiile liberale din Moldova au fost analizate de conducerea centrală a partidului, de faţă fiind prim-vicepreşedintele Ludovic Orban, vicepreşedintele Relu Stavarache şi secretarul general al PNL, Radu Stroe.

Delegaţia suceveană a intrat la „radiografie” abia după-amiază şi s-a decis ca Valică Gorea, care a mai condus pe post de interimar, oganizaţia de la Suceava, să preia conducerea, având ca principală misiune reorganizarea în localităţile unde scorul a fost de sub 10 %. Valică Gorea va trebui să aducă organizaţia de la Suceava pe o linie de plutire şi să organizeze alegerile pentru desemnarea preşedintelui în intervalul 1-15 septembrie, alegerile care trebuiau să aibă loc pe 12 iulie fiind amânate.

Interesant este faptul că cei de la centru i-au impus noului preşedinte să nu candideze pentru funcţia supremă în partid pentru a putea rămâne echidistant în momentul desemnării delegaţilor la conferinţa judeţeană a partidului, fiind astfel destul de interesant pentru care dintre candidaţi „va trage” noul preşedinte.

„După marea trădare, când primarul în care am investit atâta încredere şi muncă şi care ne-a părăsit, PNL Suceava a avut diverse interimate şi a tot căzut”, a spus Gorea făcând referire la primarul Sucevei, Ion Lungu, fost preşedinte al PNL Suceava şi care a demisionat din partid la începutul anului 2008 pentru a candida pentru un nou mandat de primar din partea PD-L.

Noul preşedinte interimar al PNL Suceava a spus că îşi propune să analizeze „cu rigurozitate” activitatea fiecărei organizaţii locale subliniind că organizaţia are parlamentari, primari de municipii, oraşe şi comune, consilieri locali şi consilieri judeţeni şi că implicarea acestora nu s-a văzut la alegerile europarlamentare.

El consideră că Biroul Politic Central al PNL a decis să-l numească pe el în funcţie, până la mijlocul lunii septembrie când ar urma să fie organizată conferinţa judeţeană de alegeri pentru că are experienţă şi notorietate în organizaţie, dar şi că este o persoană echidistantă ce poate coagula toate forţele din partid.

Gorea a fost subprefect PNL de Suceava în guvernarea CDR, iar în perioada 2005-2008 a fost preşedinte al Agenţiei Nucleare.

Amânarea alegerilor din PNL Suceava nu face decât să prelungească starea de agonie a organizaţiei şi să ducă luptele din interior la cote care pot deveni periculoase mai ales prin distanţa în timp când se pot desfăşura. Pe de altă parte calmarea spirtelor deja închise nu poate face decât să-i ajute pe seniorii liberali să analize cu discernământ pe cine îşi doresc preşedinte.


Intră acum și în grupul de