Traian Băsescu, făcut cetăţean de onoare al Rădăuţiului la căderea serii


Intră acum și în grupul de

Preşedintele României este de joi seara, cetăţean de onoare al municipiului Rădăuţi, decizia de acordare a acestui titlu fiind adoptată de Consiliul Local în şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi suplimentară. Interesant este faptul că cei din Rădăuţi nu au făcut acest gest chiar aşa, de capul lor, preşedintele urmând să primească acest titlul chiar în perioada 1-5 iulie, când au loc serbările generate de „Zilele Rădăuţiului”.

În şedinţa extraordinară a Consiliului Local din Rădăuţi ultimul punct de pe ordinea de zi suplimentară, introdusă special şi fără vreun anunţ prealabil, a fost supus aprobării un proiect de Hotărâre de iniţiat de primarul PD-L al oraşului, fostul deputat şi prieten al preşedintelui pe perioada marinăriei acestuia, Aurel Olărean, prin care se acordă titlul de cetăţean de onoare lui Traian Băsescu. Pentru prima dată de când este Olărean primar al orasului coaliţia PSDPDL a funcţionat şi majoritatea a decis în favoarea proiectului propus.

Preşedintele PSD Rădăuţi, consilierul Iulian Băncescu, a declarat la finele şedinţei că primarul i-a spus că preşedintele a fost de acord să i se acorde acest titlu şi că va veni la Rădăuţi, în perioada 1-5 iulie, de zilele oraşului, pentru a primit acest titlu într-un cadru oficial.

În expunerea de motive a primarului se precizează că Traian Băsescu este un susţinător „declarat al Bucovinei” şi deasemeni al proiectului de constuire a unei centuri ocolitoare, „precum şi a altor proiecte ce vor fi iniţiate de Primăria din Rădăuţi”.


Intră acum și în grupul de