Ciprian Anton are ambiţii mari la conducerea Cetăţii (Fotbal, FC Cetatea)


Intră acum și în grupul de

Numirea noului preşedinte al Cetăţii Suceava a devenit o chestiune de câteva zile. Noul boss al grupării din Areni va fi în proporţie de 99% Ciprian Anton, care ieri a acceptat să discute pe marginea acestui subiect.

D-le Anton sunteţi foarte aproape de a deveni numărul unu la echipa fanion a judeţului!

Într-adevăr, dl primar Ion Lungu mi-a propus acest lucru şi nu pot decât să fiu onorat că s-a gândit la mine. Pentru mine e o bucurie faptul că voi putea conduce un club de talia Cetăţii. Sper că nu voi dezamăgi.

Totuşi, cum de s-a gândit dl primar tocmai la Ciprian Anton?

Cred că activitatea mea de până acum a fost una bună. Sunt convins că dl Lungu s-a intersat destul de mult asupra mea înainte de a-mi propune această funcţie. Nu va fi uşor, dar sunt tânăr şi am o dorinţă de muncă mare. Cred că rezultatele obţinute la juniori şi faptul că am organizat la Suceava câteva competiţii importante, recent acest turneu zonal de juniori „C”, au contat foarte mult în decizia dlui primar.

În 3-4 ani în Liga 1!

Ce îşi propune noul preşedinte al Cetăţii?

Deocamdată aştept ca după Zilele Sucevei să am ultima întâlnire cu dl primar şi apoi să devin oficial preşedinte. Sigur, ambiţiile sunt mari, dar şi aşteptările sunt convins că vor fi pe măsură. Deocamdată m-am interesat de situaţia materială a clubului şi încerc să văd pe ce bani vom putea conta în acest an. Consider că Suceava merită mult mai mult şi are potenţial, de aceea, vreau ca în 3-4 ani Cetatea să revină în Liga 1!

Mai poate Suceava să ajungă în elită?

Sigur! Dacă nu aş crede asta, nu m-aş mai înhăma la treabă. Treptat vom pune lucrurile la punct şi vom încerca să facem pas cu pas până vom ajunge la marea performanţă. Am avut nişte discuţii cu câţiva jucători emblematici ai Sucevei, gen Goian, Daniel Bălan sau Semeghin şi sper ca peste 2-3 ani să putem să-i aducem acasă. Ei ar fi dispuşi să revină.

Posturi noi în organigrama clubului. Echipa va juca în alb-albastru şi se intenţionează schimbarea denumirii clubului

Ce se va întâmpla la nivel organizatoric la Cetatea?

În primul rând mă gândesc foarte serios să schimb denumirea clubului. Poate echipa se va numi peste un an CSM Suceava. Cert este că vom reveni la culorile alb-albastru pe care le are şi echipa de handbal şi care au fost folosite şi în trecut. M-am intersat la FRF şi nu ştiu dacă se poate rezolva chiar în această vară, dar oricum din acest sezon vom avea un echipament de rezervă alb-albastru cu care vom evolua. De asemenea, m-am gândit să creez câteva funcţii noi în organigrama clubului, cum ar fi cea de director de marketing, director de competiţii sau organizator de securitate. Voi lua oameni care să nu vină pe aceste funcţii pentru bani, ci pentru a face treabă. Oameni care îşi doresc să crească împreună cu această echipă.

Cum credeţi că va primi publicul amator de fotbal numirea dvs. în această funcţie?

Sper că bine, pentru că am cele mai bune intenţii. Rog suporterii să aibă încredere în mine pentru că sunt şi eu îmi doresc să avem la Suceava o echipă performantă. Galeriei îi promit că va fi cea mai frumoasă galerie alb-albastră din ţară. Atât cât voi sta la Cetatea vreau să fac lucruri bune şi dacă lumea mă va critica pentru ceva, să vadă că am făcut şi ceva pozitiv.

Bilete şi abonamente pentru materiale promoţionale

Apropo de numirea unui director de marketing. Ce noutăţi vor fi în acest sens?

Păi vrem să facem articole personalizate cu însemnele clubului, gen pixuri, tricouri, fulare, şepci, iar banii pentru toate acestea vor veni din biletele de intrare şi abonamente. M-am gândit să stabilim preţul unui bilet între 3 şi 5 lei şi să facem abonamente, la fel ca la handbal. Nu cred că va fi o problemă pentru un suporter să dea 3 lei pentru a intra la un meci al echipei. De asemenea, ne vom ocupa şi de modernizarea stadionului şi aici mă refer la pista de atletism pentru care am discutat deja cu dl director al CSM Suceava (n.r. Valerică Gherasim), vestiare, sala de conferinţă, băncile de rezervă etc. Toate se vor rezolva în timp, însă mi-aş dori ca până la începerea campionatului stadionul „Areni” să aibă o faţă nouă. Toate aceste renovări sau modernizări vreau să le fac fără a afecta însă bugetul jucătorilor.

Că tot am ajuns la jucători. Ce se va întâmpla la nivelul lotului?

Deocamdată dl Ioan Radu este în concediu dar vom şti sigur pe cine ne bazăm abia după reunirea lotului. Antrenorul va decide pe cine va conta şi pe cine nu în viitorul campionat. Dl Radu are autoritate deplină în acest sens.

Lotul se decide în funcţie de buget

Dar se vehiculează că unii jucători vor pleca…

Nu avem oferte pentru niciun jucător. Deocamdată doar Guriţă ne-a anunţat că renunţă la cariera de jucător şi se apucă de cea de antrenor. În rest, eu ştiu că toţi trebuie să se prezinte pe 1 iulie la reunirea lotului. Până atunci vom face o evaluare a contractelor tuturor şi vom vedea care vor fi cei care vor continua. Trebuie să ţinem cont şi de bugetul clubului. De exemplu, Celpan m-a sunat şi m-a întrebat care va fi situaţia lui. El are oferte de la alte echipe şi dacă ţinerea lui la Cetatea va fi un impediment pentru bugetul nostru, atunci va pleca. Ultimul cuvânt îl va avea însă Ioan Radu.

În jurul cui se va construi noua echipă?

Eu cred că Bernard este un jucător experimentat care ne mai poate ajuta un sezon. În jurul lui se poate crea o echipă nouă. Vom pune accent pe localnici pentru că cei de aici vor evolua cu mai multă dăruire. S-a văzut asta şi în acest retur.

Cine este Ciprian Anton?

Ciprian Anton este originar din Suceava. Are 29 de ani şi a debutat ca fotbalist la Bucovina Suceava în Divizia B, când avea 17 ani. A mai evoluat ca jucător la echipa de tineret speranţe a Forestei, la Foresta II şi Bucovina Rădăuţi, dar şi-a încheiat cariera la doar 23 de ani datorită unei accidentări. A fost coleg de generaţie cu Dorin Goian de la Steaua. Ca antrenor deţine licenţa „B” şi este face cursurile pentru obţinerea licenţei „A”. De trei antrenează grupa de 1993-1994 de la LPS cu care a terminat de două ori pe locul secund în campionatul judeţean, iar în acest an a câştigat titlul de campion judeţean, calificându-se la turneul semifinal care va avea loc în perioada 2-6 iulie la Suceava şi la care vor mai participa echipele Steaua Bucureşti, Farul Constanţa, Oţelul Galaţi, FCM Bacău şi Petrolul Ploieşti. Ca manager se ocupă de conducerea CS Sporting Suceava, unde sunt legitimaţi aproximativ 150 de copii. De câteva zile este tatăl unui băieţel pe care îl va boteza cu numele Yanis. „Idolul meu a fost mereu Hagi şi dacă el şi-a botezat băiatul Yanis m-am gândit ca şi eu să dau acelaşi nume fiului meu”, a explicat viitorul preşedinte al Cetăţii.


Intră acum și în grupul de