Stupoare şi indignare în rândul aleşilor locali ai PNL Suceava după primele declaraţii de presă ale preşedintelui Valică Gorea


Intră acum și în grupul de

Liderii liberalilor suceveni din judeţul Suceava au rămas efectiv contrariaţi după primele declaraţii politice ale noului lider judeţean interimar Valică Gorea, prin care anunţa că este foarte posibil să fie retras sprijinul politic consilierilor judeţeni care, în opinia preşedintelui Gorea, nu prea au activitate pe linie politică în ultima perioadă.

Şi aici au fost vizaţi în primul rând Brânduşel Nichitean, Nicolae Vranău şi Bogdan Cristache. Despre cel de al patrulea, Mihai Steiciuc, nu a avut curajul să comenteze nimic, probabil şi pe considerentul că este proaspăt ales în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Suceava a partidului.

Pentru ca tacâmul să fie complet, Valică Gorea a anunţat că doi din cei patru primari de oraşe, cel din Câmpulung Moldovenesc, Constantin Gabriel Şerban şi cel din Vatra Dornei, Ioan Moraru, nu vor face parte din viitorul Birou Permanent Interimar Judeţean (BPJI) din cauză că nu s-au implicat, în opinia preşedintelui nou numit, în activitatea din campania pentru Parlamentul European.

Chestionaţi asupra modului în care au primit declaraţiile noului preşedinte impus de conducerea centrală, doi din cei trei consilieri judeţeni s-au arătat efectiv indignaţi de cele aflate de la cel care s-a autointitulat „omul cu anvergura necesară” coagulării forţelor liberale din judeţul Suceava.

Nicolae Vranău, consilier judeţean: „Ce să pot să spun domnule despre asta? Timp de patru ani a fost un anonim politic şi vine acum să facă ordine în cadrul organizaţiei judeţene. Fiecare în PNL Suceava a muncit aşa cum s-a priceput el. Nu cred că Gorea e cel mai în măsură, cel mai competent să ne analizeze pe noi şi munca naostră. Din punctul meu de vedere s-a greşit cu această numire din partea conducerii centrale!”.

Brânduşel Nichitean, şi el tot consilier judeţean, supranumit TRACTORAŞUL, a declarat la rândul său că „nu mă simt deloc vizat de declaraţiile lui Valică Gorea. Eu am muncit în campanii, am tras oamenii după mine. Nu cred că ar putea să îmi retragă sprijinul politic decât dacă e interesul cuiva în joc. Eu unul am de partea mea simpatia a 40 de organizaţii din tot judeţul. Dar mai vreau să zic ceva – la Suceava, cu oameni care joacă la trei capete şi urmăresc doar interesul personal nu se mai poate continua!”

La categoria cealaltă, a primarilor care nu au loc în noul viitor BPJI a lui Valică Gorea, primarul din Vatra Dornei, Ion Moraru, a spus doar atât: „În general oamenii se recunosc după ce realizează în viaţă. Eu am fost candidat din partea PNL şi am câştigat! Şi Valică Gorea a fost candidat şi nu a câştigat! Asta înseamnă că nu are valoare şi mai mult de atât nu comentez”.

Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Constantin Gabriel Şerban, a refuzat orice comentariu asupra subiectului. Surse din apropierea sa susţin însă că nu a primit deloc bine aprecierile lui Gorea asupra activităţii sale şi că se gândeşte foarte serios dacă va mai conduce sau nu destinele organizaţiei municipale în perioada următoare.

Cu alte cuvinte, prima apariţei în public a lui Valică Gorea a fost de natură doar a întărâta spiritele şi nicidecum de a forma cadrul necesar unei reconstrucţii la nivel judeţean. Interesantă va fi poziţia pe care Alexandru Băişanu o va adopta în perioada următoare. Dacă, binenţeles, va exista vreo poziţie.


Intră acum și în grupul de