Acasă Politica Cătălin Nechifor: Cei din PNL se roagă să fie depusă moțiune de...

Cătălin Nechifor: Cei din PNL se roagă să fie depusă moțiune de cenzură la una dintre angajările de răspundere a Guvernului, dar nu o va face nimeni. Le recomand să depună moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern așa cum a făcut PSD


Intră acum și în grupul de

Secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaților, deputatul Pro România Cătălin Nechifor a declarat, vineri, că PNL încearcă să forțeze depunerea unei moțiuni de cenzură prin valul de angajări de răspundere ale Guvernului Ludovic Orban, dar că sunt slabe șanse ca altcineva decât PNL să depună moțiune.

El a spus că cea mai periculoasă angajare de răspundere este pe Legea bugetului de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat, dar nu crede că va exista vreo opoziție deși se creează un precedent periculos.



„Nu cred că noi, cei din Biroul Permanent reunit, vom pune piedici dacă Guvernul vine cu angajarea răspunderii pe legea bugetului de stat”, a spus Nechifor.

El consideră că PNL are apetență în a se bloca singur.

„Văd că PNL are o hărnicie în a se bloca singuri de neînțeles. Sunt profesioniști la a se bloca singuri”, a spus deputatul sucevean.

El a explicat că este greu ca după șapte ani de stat în afara guvernării să fie foarte pregătiți liberalii pentru că nu mai au expertiza guvernării și nu mai au oameni pregătiți cu procedurile care s-au schimbat de-a lungul timpului.

„Cei care au mai făcut politică guvernamentală nu au mai făcut-o din 2013 și îi înțeleg și că vor pe repede înainte, că vor să livreze. Trebuie să aibă răbdare pentru că Parlamentul poate fi înțelept”, a spus parlamentarul sucevean.

Nechifor a apreciat că cei din PNL se roagă să se depună moțiune de cenzură la una dintre angajările de răspundere a Guvernului din acest val de angajări de răspundere pentru a se declanșa, eventual, procedurile pentru alegeri anticipate.

„PNL ar putea să depună ei moțiune de cenzură. Să o facă ei pentru că e mai simplu așa. Au șanse să o treacă. Cel puțin acum nu cred că e altcineva care să depună moțiune. Ei ar putea să o facă”, a spus Cătălin Nechifor.

El le-a recomandat să preia exemplul PSD din 2017 când a fost demis Guvernul Grindeanu.

„PSD a demonstrat în 2017 cum se procedează și cum trece moțiunea împotriva propriului guvern”, a conchis Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version