Deputatul Eugen Bejinariu: „Poate se gândeşte domnul Boc să conducă Guvernul şi să nu mai fie o portavoce”


Intră acum și în grupul de

„Poate se gândeşte domnul Boc să conducă Guvernul, să nu mai fie un reportofon sau o portavoce”, a afirmat vineri, deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, care a recunoscut că cele şase luni de la preluarea guvernării au fost „foarte proaste pentru România”, apreciind că Guvernul este obligat să adopte un plan viabil anticriză. El a arătat că dacă lucrurile nu se vor schimba, PSD va stabili ce măsuri vor trebui adoptate. „Dacă domnul Boc rămâne în continuare în postura de portavoce şi nu de prim-ministru, poate vom renunţa la serviciile domniei sale”, a spus Bejinariu.

Potrivit parlamentarului social-democrat, în prezent se manifestă în România a treia recesiune economică din ultimii 20 de ani, care este însă cea mai dificilă şi că se constată „o lipsă acută de reforme structurale, lipsă de viziune de dezvoltare strategică şi improvizarea unor soluţii anticriză ce nu vor produce rezultate”. Bejinariu consideră că Guvernul Boc a intrat „într-o spirală a fiscalizării”, arătând că ministerele de linie, cum ar fi cel al Transporturilor, sunt incapabile să utilizeze bugetele de investiţie şi că la absorbţia fondurilor europene „s-au făcut paşi timizi”.

Întrebat dacă în aceste condiţii PSD va rămâne la guvernare, deputatul sucevean a spus că dacă PSD va părăsi guvernarea ţara s-ar duce „de râpă”. „Dacă mai plecăm şi noi, se duce România de râpă. Încercăm să-i mai ţinem în frâu”, a mai spus Bejinariu, subliniind că PSD conduce ministerele cu impact social.


Intră acum și în grupul de