Aproape 1.000 de locuri rămase neocupate în licee

Absolvenţii claselor a opta din judeţul Suceava pot afla la ce liceu au intrat accesând pagina de Internet a Ministerului Educaţiei sau mergând direct pe link-ul: http://admitere.edu.ro/2009. Potrivit repartizării absolvenţilor de gimnaziu în clasa a IX-a, 7.078 de elevi din judeţ au intrat la liceu, deşi numărul candidaţilor depăşeşte cifra de 8.000, iar cel al locurilor în clasa a IX-a, curs de zi de 8.344 locuri, dar aproximativ o sută de candidaţi au rămas nerepartizaţi după prima etapă a admiterii, şi aceasta din cauză că, cel mai probabil, elevii nu au bifat un număr suficient de opţiuni pe fişa de înscriere, iar pentru a intra la specializările şi liceele pentru care au optat nu aveau medie corespunzătoare.

Cea mai mare medie de admitere din acest an este de 9,96 şi aparţine Ioanei Alesia Apetrei, absolventă a Şcolii cu clasele I-VIII nr. 3 din Suceava, elevă ce a optat pentru Colegiul Naţional „Petru Rareş”, specializarea Matematică-Informatică.
A doua medie de admitere este 9,95 şi aparţine Cristinei Ştefania Nesteriuc, absolventă a Şcolii cu clasele I-VIII nr. 6 din Suceava. Eleva a optat pentru Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, specializarea Matematică-Informatică.
9,93 este a treia medie pe judeţ cu care s-a intrat la liceu şi aparţine unei absolvente a Şcolii cu clasele I-VIII nr. 3 din Suceava, Ruxandra Vaşcovici, elevă care a ales Colegiul Naţional „Petru Rareş”, specializarea Matematică-Informatică. De altfel, această specializare de la „Petru Rareş” a fost foarte solicitată de către elevii suceveni, ceea ce face ca la acest profil, ultima medie de admitere să fie 9,72.

Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni o va avea ca elevă, din toamnă, pe Daniela Iacoboaea, care a intrat a patra pe judeţ la liceu, şi a optat tot pentru un profilul Matematică-Informatică.

La polul opus se află 15 candidaţii cu cele mai mici medii de admitere care au devenit liceeni. Aceştia au intrat la liceu cu medii mai mici de cinci, iar cea mai mică medie a fost patru. Deşi unii aveau medii mult mai mari decât cea a ultimului candidat admis la liceu, 94 de absolvenţi de şcoală gimnazială nu au fost repartizaţi în clasa a noua. În această situaţie se află elevi cu medii chiar peste şapte.

În ceea ce privesc specializările cele mai solicitate şi cu cele mai mari medii de admitere sunt cele de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, cu Matematică-Informatică, bilingv, ce se află în topul preferinţelor elevilor, iar ultima medie cu care s-a intrat a fost 9,72.

La Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, profilul Ştiinţe ale Naturii, ultima medie a fost 9,58.

Peste 900 de locuri de admitere în clasa a IX-a au rămas libere după prima etapă a repartizării computerizate, acestea urmând să se ocupe în următoarele sesiuni de repartiţie pe care le va face Ministerul Educaţiei.

loading...