PD-L Suceava vrea să facă lumină în casele oamenilor


Intră acum și în grupul de

Toţi parlamentarii PD-L de Suceava au anunţat că vor propune Guvernului României iniţierea unui program naţional de electrificare a localităţilor din ţară, astfel încât, într-o perioadă de timp considerată a fi rezonabilă, să nu mai existe localităţi neelectrificate.

Declaraţia a fost făcută de secretarul Senatului României, senatorul de Suceava, Orest Onofrei, care a menţionat faptul că doar în judeţul Suceava sunt 35 de unităţi administrativ-teritoriale (comune şi sate) ce au una sau mai multe zone neelectrificate. Acest lucru a determinat ca parlamentarii PD-L de Suceava să facă demersuri, astfel încât Guvernul să iniţieze un proiect de electrificare a localităţilor fără curent.

„Dorim ca într-o perioadă de timp rezonabilă să nu mai existe în România localităţi care să nu fie alimentate cu energie electrică”, a ţinut să precizeze Orest Onofrei. El a subliniat că acest demers se va face în ideea ca în Legea bugetului de stat să fie prevăzut un capitol separat de investiţii pe proiecte şi nu pe ministere cu criterii de eligibilitate, iar accesarea fondurilor să fie făcută ca în cazul programului guvernamental de investiţii în infrastructura rurală.

„Propunem ca la adoptarea legii bugetului de stat, o parte a fondurilor să fie alocate exclusiv pe proiecte, aceasta fiind o modalitate europeană şi modernă de alocare de resurse ce presupune competiţia şi concurenţa şi elimină arbitrariul şi subiectivismul”, a mai spus senatorul PD-L. Parlamentarul sucevean a arătat că dacă în continuare se vor aloca fonduri pentru localităţi în funcţie de culoarea politică a primarului, există riscul ca dezvoltarea şi modernizarea României să nu fie unitară.


Intră acum și în grupul de